UŽAS: Britanski vojnik silovao u Austriji šestogodišnju devojčicu!

Austrijska javnost u šoku

UŽAS: Britanski vojnik silovao u Austriji šestogodišnju devojčicu!

Austrija -
Otac devojčice prvo je premlatio silovatelja svoje ćerke koga je polugolog zatekao u njenoj sobi a onda pozvao policiju

INZBRUK - Britanski vojnik uhapšen je u Austriji pod sumnjom da je seksualno zlostavljao šestogodišnju devojčicu u mestu Nojšiftu (Neustiftu) u Tirolu.

Njegovo je hapšenje potvrdio je i portparol austrijskog Državnog tužiteljstva u Inzbruku (Innsbrucku) Hansjerg Mer (Hansjörg Mayr), piše austrijski dnevni tabloid Heute.

- Istragu smo pokrenuli zbog sumnje da je počinio teško silovanje - rekao je Mer za Heute.

List navodi da je pripadnik elitne britanske Sedme padobranske regimente (7th Parachute Regiment Royal Horse Artillery) i s ostalim vojnicima bio u Tirolu na planinskom treningu, ušao noću kroz prozor u dečju sobu porodične kuće u Nojšiftu i silovao šestogodišnju devojčicu.

Otac devojčice koji se probudio čuo je neko komešanje u dečijoj sobi, a kada je ušao zatekao je polugolog muškarca pored ćerke. Čovek je u besu nasrnuo na vojnika i krvnički ga premlatio ga , a potom pozvao policiju.

Britanskom vojniku određen je pritvor od najmanje 14 dana. Preti mu zatvorska kazna do 15 godina. O gnjusnom zločinu koji je uzbunio austrijsku javnost, obavešten je i britanski konzulat u Austriji.

(Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track