OBRAČUN KOSOVSKIH ALBANACA U BEČU: Upucana braća iz Prištine, jedan preminuo u bolnici!
Foto: Prinskrin Hojte

Kobna svađa azilanata u tramvaju

OBRAČUN KOSOVSKIH ALBANACA U BEČU: Upucana braća iz Prištine, jedan preminuo u bolnici!

Austrija -
Pucnjavi je prethodila žustra rasprava četvorice muškaraca u tramvaju u Rudolfhajmu, na, kako su posvedočili putnici, "stranom jeziku"

BEČ - Albanac iz Prištine, star 28 godina, poginuo je, a njegov brat (25) i slučajna prolaznica (19) ranjeni su u sinoćnoj pucnajvi u Beču. Prema izjavama svedoka, pucnjavi je prethodila žestoka rasprava četvorice muškaraca u tramvaju u Rudolfhajmu, na kako su posvedočili putnici, "stranom jeziku".

Rasprava se zatim nastavila na ulici gde je i došlo do pucnjave. Prema prvim informacijama, učesnici ovog događaja bila su dvojica braće sa Kosova koja su u Austriji podnela zahtev za azil i dvojica napadača koja su u njih posle kraće svađe ispalila četiri hica. Prema nezvaničnim infirmacijama, reč je takođe o Albancima sa Kosova za kojima policija intenzivno traga.

Bečka hitna pomoć je 28-godišnjeg Albanca u bolnicu odvezla sa ranama u predelu grudi i stomaka, on je hitno operisan, ali je rano jutros preminuo. Njegov brat pogođen je u nadlakticu i ima prelom obe ruke. Devojku koja se tu slučajno zadesila metak je pogodio u potkolenicu.

Na lice mesta sinoć je došao i portparol bečke policije Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger). On je izjavio da je spor eskalirao oko 20:30 sati, a u pucnjavi je oštećen i jedan disk tramvaja. Povod ovog obračuna još nije poznat, a policija traga za dvojicom Albanaca koji pucali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track