UMALO TRAGEDIJA: Zalutali metak probio staklo dečije sobe!
Foto: Shutterstock

Vežbao gađanje

UMALO TRAGEDIJA: Zalutali metak probio staklo dečije sobe!

Austrija -
Policija uhapsila lovca (77) koji je vežbao pucanje na jednoj livadi udaljenoj oko dva i po kilometra od kuće u kojoj je završio projektil iz njegove puške

GRIZKIRHEN - Jedan zalutali metak probio je staklo na prozoru dečije sobe jedne porodične kuće u Gornjoj Austriji.Ovaj incident dogodio se pre mesec dana ali jejavnost tek sada obaveštena o ovom incidentu, pošto je nakon duge istrage policija konačno uhvatila odgovornog lovca (77).

Žena (38) je čula je 20. septembra glasan prasak u blizini svoje kuće. Budući da su se u kući u tom trenutku nalazila i njena maloletna deca, žena je izašla napolje da vidi šta se događa. Proveravajući fasadu kuće majka je sa užasom shvatila da je metak velikog kalibra probio staklo na prozoru dečije sobe.

Ona je, izbezumljena i uplašena za bezbednost svoje dece koja su se tog momenta nalazila u sobi, smesta pozvala policiju. Istragom je ustanovljeno da se radi o lovačkoj municiji, koja je probila troslojno prozorsko staklo i zaglavila se u mreži protiv komaraca.

Službenicima je trebalo više od mesec dana da pronađu odgovorno lice. Uhapšen je lovac (77) koji je tog kobnog 20. septembra vežbao pucanje na jednoj livadi udaljenoj oko dva i po kilometra od kuće u kojoj je projektil završio.

Međutim kako lovac nije postavio dodatno ojačanje za mete, meci su bez problema prolazili kroz tanku dasku i nastavljali let zadatom putanjom. Protiv nesavesnog lovca je zbog ugrožavanja bezbednosti podneta prijava Državnom tužilaštvu u Velsu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track