(VIDEO) AUSTRIJA U ŠOKU: Ministarka policije javno pohvalila iživljavanje policajaca!
Foto: Pt Fb I Pt Orf

(VIDEO) AUSTRIJA U ŠOKU: Ministarka policije javno pohvalila iživljavanje policajaca!

Austrija -
Iako je snimak brutalnog hapšena prolaznika u Beču izazvao pravu buru negodovanja u austrijskoj javnosti, Johana Mikl-Lajtnert, ministarka unutrašnjih poslova zahvalila se policajcima koji su učestvovali u akciji

BEČ - Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner, ÖVP) pohvalila policajce sa video snimka na kome se jasno vidi kako njih sedmorica bacaju na pod muškarca (26) i brutalno pritiskaju dok mu stavljaju lisice na ruke. Nakon što je objavljen u medijima, ovaj snimak je izazvao pravu buru negodovanja u austrijskoj javnosti.

Naime, ovaj incident se dogodio u ponedeljak 23. marta na uglu ulica Marijahilferštrase i Neubaugase, a video snimak policijskog hapšenja je napravio jedan Bečlija koji je snimak najpre objavio na svom Fejsbuk profilu, a kada su korisnici društvene mreže počeli masovno da ga dele, video je dospeo i u medije.

Prema pisanju dnevnog lista Hojte, policiju je toga dana pozvala jedna studentkinja (22), jer je navodno prati nepoznati muškarac. Policajci koji su prišli osumnjičenom i hteli da ga legitimišu. Međutim u tom trenutku muškarac je pobesneo i počeo da divlja na ulici. Započela policijska akcija hapšenja tokom koje se osumnjičeni opirao, zbog čega je bilo potrebno čak sedam policajaca da bi ga savladali.

„Policajci su zaštitili devojku, a možda su sprečili da dođe i do gorih incidenata. Hvala im!“, izjavila je juče ministarka unutrašnjih poslova komentarišući objavljeni video snimak hapšenja koji je uzburkao austrijsku javnost.

Video možete pogledati na ovom linku:

https://www.facebook.com/video.php?v=1094224070595139

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track