(VIDEO) AUSTRIJANCI PORUČILI MIGRANTIMA: Evropa neće biti vaš dom!
Foto: Printscreen Youtube

Protesti u Špilfeldu

(VIDEO) AUSTRIJANCI PORUČILI MIGRANTIMA: Evropa neće biti vaš dom!

Austrija -
Demonstracije na austrijsko-slovenačkoj granici na kojima se okupilo oko 450 učesnika, u organizaciji desničarske "Indentitere" protekao je mirno

BEČ - Više stotina desničara demonstriralo je u subotu posle podne na austrijsko-slovenačkoj granici, u mestu Špilfeld, poručivši izbeglicama da Evropa neće biti njihov dom.

Skup, na kojem se okupilo, prema proceni policije oko 450 učesnika, protekao je mirno, a demonstranti su nosili austrijske zastave, kao i više transparenata, među kojima je glavni bio na čelu sa porukom "Ne može! – Nećete moći od Evrope napraviti vaš dom".

Oni su nosili i slovenačku, švajcarsku i italijansku zastavu, a uz to i grb austrijskih pokrajina Forarlberga, Koruške i Štajerske. Učesnici protesta, u organizaciji desničarske "Indentitere"”, uzvikivali su parole "Nećemo šariju u Evropi".

Oni su tražili da Evropa bude "neosvojiva tvrđava" i poručili: "Domovina, sloboda tradicija – kraj sa multi-kulti". Isto tako tražili su ostavku austrijskog kancelara Vernera Fajmana.

Proteklih dana došlo je do obustavljanja talasa izbeglica, pošto tri dana zaredom nije bilo izbeglica koje su prelazile preko slovenačko-austrijskih prelaza, posebno na Špilfeldu, gde je proteklih nedelja u zemlju, dnevno, ulazilo i do 6.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track