(VIDEO) ČASTILI JEDNI DRUGE SREDNJIM PRSTOM: Građani izviždali azilante, oni im nisu ostali dužni!
Foto: Printscreen Osterreich

NAPETO U TRAJSKIRHENU

(VIDEO) ČASTILI JEDNI DRUGE SREDNJIM PRSTOM: Građani izviždali azilante, oni im nisu ostali dužni!

Austrija -
Izbeglice, među učesnicima demonstracija, poručivale su „"Želimo pasoše“, „nismo životinje, već ljudi, deca, porodice“ i „ne želimo natrag u pakao“". Građani im vikali da odu

BEČ - Demonstracije Saveza studenata Austrije (OeH) protiv vladine politike azila, koje su najpre bile zbranjene, a potom ipak odobrene, juče su protekle bez incidenata. Uoči skupa u Trajskirhenu bilo je raznih upozorenja i tenzija u Prihvatnom centru za azilante u ovom gradiću nedaleko od Beča.

Prema policiji, učestvovalo je do 500, a prema organizatorima do 1.000 ljudi na protestu, među njima i brojne izbeglice, a skup je obezbeđivalo 100 čuvara reda. Portparol policije Donje Austrije Markus Hajndl kazao je da nije bilo povređenih, niti hapšenih, ali da je obezbeđivanje skupa bio izazov.

Na početku skupa osetile su se tenzije, pošto su učesnike demonstracija okupljeni građani pozivali da odu, a govoriici su bili izviždani. Govornici su oštro kritikovali stanje u Prihvatnom centru Trajskirhen koji je prenatrpan, a odgovornost je pripisana ministarki unutrašnjih poslova Austrije i predsedniku pokrajine Donja Austrija Ervinu Prelu.

Povorka demonstranata kretala se kroz ulice Trajskirhena do Prihvatnog centra, gde su skandirane parole "Ne granicama, ne nacijama, zaustavite deportacije". Izbeglice, među učesnicima demonstracija, poručivale su „"Želimo pasoše“, „nismo životinje, već ljudi, deca, porodice“ i „ne želimo natrag u pakao“".

http://www.youtube.com/watch?v=BYLrthV9Fy4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja