(VIDEO) OVAKO U BEČU BODRE NAŠE ORLOVE: Sa trga navijaju za Srbiju!
Foto: Tanjug

PODRŠKA DIJASPORE

(VIDEO) OVAKO U BEČU BODRE NAŠE ORLOVE: Sa trga navijaju za Srbiju!

Austrija -
Na bečkom trgu Praterštern više desetina, pretežno mladih Srba, i njihovih prijatelja okupilo posle podne uzvikujući parole poput „Srbija, Srbija“, „Kosovo je srce Srbije“, kao i noseći srpske zastave

BEČ - Povodom večerašnjeg meča fudbalskih reprezentacija Albanije i Srbije u Elbasanu Srbi u Beču organizuju okupljanje u centru grada kako bi gledali utakmicu.

Na bečkom trgu Praterštern više desetina, pretežno mladih Srba, i njihovih prijatelja okupilo posle podne uzvikujući parole poput „Srbija, Srbija“, „Kosovo je srce Srbije“, kao i noseći srpske zastave. Oni će potom krenuti ka trgu Kolumbusplac u 10.bečkom okrugu, gde će im se pridružiti druga grupa navijača kako bi zajedno gledali utakmicu u jednom bečkom kafiću.

Nemanja Jovičić, rođeni Bečlija, rodom iz Republike Srpske, organizovao je današnje okupljanje u Beču, zato što je želeo da pokaže da Srba ima mnogo u glavnom gradu Austrije, ali i da protestuje protiv sramne odluke UEFA.

"„Okupio sam Srbe u Beču da bi protestovali protiv sramne odluke UEFA, koja nam je oduzela šest bodova zbog incidenta izazvanog od strane Albanaca na beogradskom stadionu“", rekao je on za Tanjug.

" target="_blank">

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track