(VIDEO) URAGAN PROTUTNJAO AUSTRIJOM I OSTAVIO HAOS: Nikolas odneo devet života!
Foto: Printscreen Oe24.at

OLUJA u SEVERNOJ EVROPI

(VIDEO) URAGAN PROTUTNJAO AUSTRIJOM I OSTAVIO HAOS: Nikolas odneo devet života!

Austrija -
Jučerašnji olujni vetar, čija je brzina dosezala i do 150 kilometara na sat potpuno je paralisao austrijske pokrajine Tirol, Salcburg i Gornju Austriju

BEČ - U Austriji je jedna osoba je poginula, dok je više lica povređeno tokom naleta uragan Niklas“ koji je juče zahvatio zemlju. Hiljade vatrogasaca širom alpske republike neprekidno radi na otklanjanju porušenih stabala. Tokom olujnog nevremena Nikolas ukupno je stradalo devet ljudi u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj.

Jučerašnji olujni vetrovi, čija je brzina dosezala i do 150 kilometara na sat paralisali su austrijske pokrajine Tirol, Salcburg i Gornju Austriju. Snažni vetar nosio je krovove sa kuća, prevrtao kamione i oborio veliki broj stabala. Penzioner Ludvig R. (Ludwig R., 63) iz Mauthauzena, pokrajina Gornja Austrija, poginuo je juče dok je pokušavao da od oluje osigura tendu na terasi svoje kuće. Naime, Ludvig R. je prilikom penjanja na merdevine u jednom trenutku izgubio ravnotežu, pao sa merdevina, glavom udario o kamenito tlo i ostao da leži bez svesti. Prilikom pada Ludvig R. je zadobio teške povrede glave od kojih je nešto kasnije i preminuo.

Oluja nosila sve pred sobom
Oluja nosila sve pred sobom

U Tirolu je tokom olujnog nevremena povređeno pet radnika koji su bili zaduženi za sklapanje jedne bine, kada se na njih srušila jedna od drvenih ploča konstrukcije. Srećom niko nije teže povređen. Usled jakog vetra u Salcburgu je juče obustavljen železnički i vazdušni saobraćaj. Veliki broj domaćinstava je tokom oluje ostao bez električne energije. Zbog opasnosti koja je vladala tokom nevremena, u opštini Pincgau (Pinzgau) vatrogasci su iz jednog okupljališta za mlade morali da evakuišu 60 osoba.

Vetrovi nešto manjeg inteziteta, čija brzina će se kretati između 60 i 110 km/h, duvaće i tokom današnjeg dana, a sa sobom će doneti i zahlađenje. Na udaru vetrova danas će se pre svih naći Gornja i Donja Austrija, gornja Štajerska, Beč i i Burgenland.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track