VOZAČIMA ĆE TREBATI STRPLJENJA: Spremite se na velike gužve prilazima Beču!
Foto: Printscreen Osterreich

REKONSTRUKCIJA PRATERSKOG MOSTA

VOZAČIMA ĆE TREBATI STRPLJENJA: Spremite se na velike gužve prilazima Beču!

Austrija -
zvođači radova ,koji će potrajati do polovine oktobra, očekuju velike zastoje zbog "uskog grla" na petljama

BEČ - Od danas, pa do oktobra očekuju se zastoji u saobraćaju zbog rekonstrukcije Praterskog mosta (Praterbrücke), koji je deo Jugoistočne tangente (Südosttangente).

Na ovoj najopterećenijoj prilaznoj i prolaznoj trasi kroz Beč, prvo će se postaviti nova signalizacija, kako bi se preusmerio saobraćaj tokom radova. Pripremni radovi na Praterskom mostu izvodiće se noću, od 22 časa do pet ujutru, i trajaće od petka do ponedeljka ujutru (31. juli-3. avgust). U to vreme će, na ovom delu Jugoistočne tangente, u pravcu juga biti otvorene samo dve saobraćajne trake. Tokom dana u subotu (1. avgust) voziće se dvema trakama levo od gradilišta na mostu, i dvema desno.

Praterski most je završen 1970. i ima ukupno osam voznih traka, po četiri u svakom smeru. Od ponedeljka vozače u ovom delu Beča čekaće gužve i moraće da se naoružaju strpljenjem. Zbog radova na velikoj petlji Handelskej (Handelskai) kod Praterskog mosta, vozači koji dolaze iz severnih područja Beča (Stadlau, Hirschstetten, Kagran/Donaustadt) i žele na ovu petlju, moraće do nje da idu drugim, okolnim putem.

S obzirom da je zatvoren čvor Kaisermühlen, ko želi na petlju Handelskej moraće prethodno da se prestrojiti i prati smer "Ölhafen Lobau-Vienna International Center-Kaisermühlen". Izvođači radova (koji će potrajati do polovine oktobra), očekuju velike zastoje zbog "uskog grla" u ovom delu grada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track