ZA USKRS DVA METRA SNEGA: Na Veliki petak kiša i sneg, cele nedelje orkanski vetar!
Foto: AP

Loše vreme za praznike

ZA USKRS DVA METRA SNEGA: Na Veliki petak kiša i sneg, cele nedelje orkanski vetar!

Austrija -
Meteorolozi su izdali upozorenje za orkanski vetar na teritoriji cele zemlje, a olujuni vetar će u utorak biti praćen kišom

BEČ - Ciklonske oluje koje trenutno prolaze iznad Austrije donose orkanski vetar i sneg koji će u višim delovima zemlje do katoličkog Uskrsa napadati i do visine od 2 metra!

Noćas će temperatura biti u znatnom padu. Veliki oblaci se već nadvijaju nad Austrijom. Kiša pada u pokrajinama Foralberg, Tirol i Salcburg, a padavine već na visinama od 800 metara nadmorske prelaze u susnežicu i sneg.

Meteorolozi su izdali upozorenje za orkanski vetar na teritoriji cele zemlje, a olujni vetar će u utorak biti praćen kišom. Očekuju se i snežne padavine, pretežno na severu Alpa, gde će visina snežnog pokrivača dostići 2 metra.

I u sredu će duvati jak vetar, brzinom do 100 kilometara na sat. Kiša i snežne padavine očekuju se i u predelima na već oko 800 metara nadmorske visine.

Na Veliki četvrtak u Bregencu i Sankt Peltenu se očekuje sneg. Čak će i Veliki petak biti obeležen naizmeničnim padavinama, kišom I snegom. Kako meteorolozi prognoziraju, u pojedinim delovima zemlje će i za Uskrs padati sneg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track