ZAGLIBIO SE: Prateći GPS instrukcije šleper završio u njivi!
Foto: Printscreen Heute.at

KRANOM GA VRATILI NA PRAVI PUT

ZAGLIBIO SE: Prateći GPS instrukcije šleper završio u njivi!

Austrija -
Kako bi kamion izvukli iz blata, vatrogasci su prvo morali da istovare iz njega nekoliko tona krovnih folija, koje je kamiondžija prevozio

GRAC - Vozač kamiona teškog nekoliko tona završio je prateći GPS navigaciju zaglibljen u blatu njive pored puta. Zaglavljeni šleper pun tereta uz pomoć specijalnim kranom iz blata su izvlačile vatrogasne ekipe.

Prema pisanju dnevnog lista Hojte, kamiondžija je stigao sinoć do svog odredišta u Štajerskoj, međutim navigacija je pokazala novu rutu, pa je verujući GPS sistemu vozač nastavio da prati nova uputstva. Dosledno prateći navigacione instrukcije vozač se u jednom momentu našao na seoskom putu, širokom svega tri metra. Tek tada mu je postalo jasno da je pogrešno navođen i da je zalutao.

Pokušavajući da okrene kamion i vrati se na glavni put, kamiondžija je polomio ogradu koja se nalazila uz put, zbog čega je odustao od započetog manevra. Njemu nije ostalo ništa drugo, nego da nastavi da prati navigacione upute. Vozeći dalje kamiondžija i njegov šleper su završili zaglavljeni na obližnjoj oranici iz koje više nije bilo izlaza.

Vozač je pozvao pomoć i ubrzo su stigli vatrogasci. Međutim, kako bi uopšte kamion izvukli iz blata, vatrogasci su prvo morali da istovare iz njega nekoliko tona krovnih folija, koje je kamiondžija prevozio. Tek posle toga uz pomoć specijalnog krana kamion je vraćen na put.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track