ZAHLAĐENJE ZA PRAZNIK: Za 1. maj pad temperature i kiša!
Foto: Nemanja Pančić

Hladni talas sa zapada

ZAHLAĐENJE ZA PRAZNIK: Za 1. maj pad temperature i kiša!

Austrija -
Razvedravanje se očekuje tek u nedelju popodne. Jutarnja temperatura biće od 3 do 11 stepeni, maksimalna dnevna do 16 stepeni

BEČ - Već od ponedeljka u Austirju sa zapada stiže hladni talas koji će i za prvomajske praznike pokvariti idilično prolećno vreme, a već u utorak će biti znatno hladije i kišovito, kažu u Meteorološkom zavoda za geodinamiku (ZAMG)

Sutra će na istoku Tirola i severu Koruške biti oblačno sa kišom. Na severu Austrije će još kratko vreme biti sunčano i suvo, jer se već sutra popodne očekuje naoblačenje i kiša. Jutarnja temperatura kretaće se od 6 do 12 stepeni, dnevna od 16 do 25 po Celzijusu.

U utorak će u većem delu zemlje biti oblačno sa padavinama i umerenim vetrom. Jutarnja temperatura će dostići 13 stepeni, a maksimalna dnevna biće do 16.

Sreda će biti sunačanija, sa jutarnjom temperaturom od 0 do 8 stepeni i dnevnom od 12 do 17 stepeni.

Četvrtak će biti promenljiv. Ujutru niže temperature od 2 do 6 stepeni, dnevna maksimalna do 20, a od podneva se očekuje zahlađenje i kiša.

U petak 1. maja i za vikend biće hladnije i kišovito vreme. Razvedravanje se očekuje tek u nedelju popodne. Jutarnja temperatura biće od 3 do 11 stepeni, maksimalna dnevna do 16 stepeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja