ZBOG KONOBARICE ZAGLAVIO U ZATVORU: Na silu hteo da je oženi i odvede u Srbiju!
Foto: Profimedia

Srbin osuđen u Austriji

ZBOG KONOBARICE ZAGLAVIO U ZATVORU: Na silu hteo da je oženi i odvede u Srbiju!

Austrija -
Ona je dodala da je optuženog nekoliko puta odvezla svojim automobilom od kafića do njegove kuće, ali da mu nije dala nadu da bi između njih dvoje moglo doći do bilo kakvog odnosa

BEČ - Srbin (37) iz donjoaustrijske opštine Mistelbah pravosnažno je osuđen na osam meseci zatvora zbog pretnji smrću jednoj konobarici koja nije htela da se uda za njega.

Srbinu se sudi jer je konobarici jednom prilikom stavio nož pod vrat i zapretio da će ubiti njenog dečka ako ona ne pristane da sa njim otputuje u Srbiju i tamo se uda za njega.

Prema pisanju donjoaustrijskog portala noen.at, dok je tokom suđenja Srbin stalno pričao da su konobarica i on planirali da otputuju u Srbiju i tamo se venčaju, konobarica je na njegove tvrdnje samo negativno odmahivala glavom.

"Nemam, niti sam imala bilo kakvu vezu sa njim. On je bio samo jedan gost, kao i svi ostali. Ja imam dečka“, izjavila je konobarica tokom suđenja.

Ona je takođe dodala da je optuženog nekoliko puta odvezla svojim automobilom od kafića do njegove kuće, ali da to nije bio slučaj samo sa njim, nego i sa drugim pripitim gostima, te da mu nijednom prilikom nije dala ni najmanju nadu da bi između njih dvoje moglo doći do bilo kakvog odnosa.

Međutim zaljubljeni Srbin je na sudu rekao da i dalje veruje da će ostvariti ljubavnu vezu sa ovom konobaricom, te da su njegovi "ispadi“ rezultat prejakih osećanja prema njoj.

Optuženi je tokom suđenja i sam priznao da je potpuno poludeo kada je jednom prilikom na železničkoj stanici Hoenau (Hohenau) slučajno sreo svoju voljenu i njenog dečka.

"Sada možeš biti sigurna da se on iz ove situacije neće izvući živ. Ubiću ga“, besno se tada poručio konobarici.

Nakon što su obe strane iznele svoje verzije priče, sudija Manfred Hoeneker (Manfred Hohenecker) je Srbinu izrekao kaznu zatvora u trajanju od osam meseci, od čega osuđeni dva meseca mora provesti iza rešetaka, dok će ostalih šest meseci biti na uslovnoj kazni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track