ZAPLENJEN LAŽNI NOVAC: Bosanac i dvojica Bugara falsifikovali 100.000 evra!
Foto: LPD Tirol

Hapšenje u Tirolu

ZAPLENJEN LAŽNI NOVAC: Bosanac i dvojica Bugara falsifikovali 100.000 evra!

Austrija -
Istraga još traje. Tenutno ne znamo odakle potiče falsifikovani novac, kao ni to da li je određena suma već otišla u opticaj, kažu u tirolskoj kriminalističkoj policiji

INZBRUK - Tri osobe, među kojima je i državljanin BiH, uhapšene se u Tirolu posle zaplene falsifikovanih novčanica u vrednosti od 100.000 evra.

Istraga, koju su od oktobra prošle godine protiv međunarodne bande zajedno vodili policija Tirola i kriminalistička policija Austrije konačno je dala i prve rezultate. Naime, tokom racije koja je u utorak poslepodne sprovedena u Inzbruku, u stanu dvojice osumnjičenih policija je pronašla i zaplenila 100.000 evra lažnog novca u apoenima od 200 i 500 evra. Prema policijskom saopštenju, radi se o falsifikatima odličnog kvaliteta. Tom prilikom policija je uhapsila i dvojicu Bugara (31 i 37) koje je zatekla u stanu.

Nešto kasnije izvršen je pretres još jednog stana u kojem je uhapšen i državljanin BiH (46), koji je prema pisanju dnevnog lista Esterajh bio zadužen za logistiku.

"Istraga još traje. Tenutno ne znamo odakle potiče falsifikovani novac, kao ni to da li je određena suma već otišla u opticaj“, izjavila je Katja Terš (Katja Tersch) iz tirolske kriminalističke policije.

Uhapšeni Bosanac je u međuvremenu pušten na slobodu, dok se obojica Bugara i dalje nalaze u pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track