ZBRISALE IZ AUSTRIJE: One su pobegle od kuće da bi se udale za ekstremiste ISIL!
Foto: Interpol

NISU DOŠLE NA SUĐENJE

ZBRISALE IZ AUSTRIJE: One su pobegle od kuće da bi se udale za ekstremiste ISIL!

Austrija -
Nakon što ih, po neodazivanju sudu u Gracu, policija nije našla na poznatim adresama, raspisana je i preko Interpola poternica za Nurije J. (21) i Indiraom T. (20)

GRAC - Umesto da se pojave na sudu u Gracu, Nurije J. (Nuriye Y.), 21-godišnjakinja iz Graca i njena sugrađanka, 20-godišnja Indira T., pobegle su a se udaju za džihadiste ISIL.

One se naime nisu došle na suđenje u prestonicu austrijske Štajerske. Tamo su bile pozvane da se brane zbog optužbi da su podržavale terorističku organizaciju. Nakon što ih, po neodazivanju sudu u Gracu, policija nije našla na poznatim adresama, raspisana je i preko Interpola objavljena poternica za ovim dvema devojkama.

Nuriji i Indiri se na teret stavlja da su, preko skajpa, stupile u kontakt sa pripadnicima teroritičkog ISIS-a. Htele su da se pridruže borcima ISIS-a i postanu njihove neveste, utvrdili su austrijski istražni organi. Među ostalim, Indira je na svom fejsbuk profilu odobravala Islamsku državu i bila članica fejbuk grupa "Muslimanski muškarci traže za ženidbu nemačke žene" i "Rođeni za umiranje".

Nakon što je bila podignuta optužnica i zakazano suđenje, Nurija i Indira su nestale iz Graca. Pobegle su iz Austrije, sumnja se u pravcu juga i verovatno nemaju nameru da se vrate. Iz inostranstva su postavile svoje fotografije na fejsbuk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track