ŽICA NA GRANICAMA ZAUSTAVILA I LOPOVE: Smanjen broj provala u Austriji!
Foto: Rojters I Shutterstock

Pojačana kontrola dala rezultate

ŽICA NA GRANICAMA ZAUSTAVILA I LOPOVE: Smanjen broj provala u Austriji!

Austrija -
Kraj godine i nedelje pred Božić je period kada su provalnici posebno aktivni, međutim, ove godine je zabeleženo u Austriji manje provala nego inače

BEČ - Razlog smanjenog broja krađa su kako saopštavaju u policiji između ostalog i pojačane kontrole granice zbog svakodnevno velikog broja izbeglica.

Osim opšteg osećaja nebezbednosti povezane sa terorizmom, u Austriji je dosta visok i osećaj lične nesigurnosti odnono straha za imovinu. Međutim, u poslednje vreme se upravo ovde uočava paradoksalan efekat.

Bodljikave žice, na granicama sve većeg broja balkanskih i drugih država u ovom delu Evrope, i pojačana kontrola policije zaustavile su i sezonske kriminalce. U istočnim austrijskim pokrajinama, ali i u drugim delovima Austrije, statistika kriminala ove jeseni registruje značajan pad provala i drugih krađa, ponegde i za dvocifrene procente.

Konkretno, u Donjoj Austriji je u ovom periodu 2014. godine nedeljno bilo prijavljivano barem 60 provala u kuće, stanove i podrume, dok ih je ove godine u proseku oko 40.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track