ZIMA, KONAČNO: U ponedeljak u celoj Austriji sneg!
Foto: Rojters

Hladni talas iz Rusije

ZIMA, KONAČNO: U ponedeljak u celoj Austriji sneg!

Austrija -
Hladan vazdušni talas koji dolazi iz Rusije naići će na vlažan vazduh sa Sredozemlja što će u najvećem delu zemlje rezultirati snežnim padavinama

BEČ - U ponedeljak se na teritoriji čitave Austrije očekuje prvi sneg. Iako se u nizijama neće predugo zadržavati, velika je šansa da će i glavni grad pobeleti, barem na kratko. Što se božićne idile tiče, šansa za beli Božić u Beču je veoma mala kao, uostalom, i svake godine.

Hladan vazdušni talas koji dolazi iz Rusije naići će na vlažan vazduh sa Sredozemlja što će u najvećem delu zemlje rezultirati snežnim padavinama.

"Preko dana vazduh će biti hladniji nego do sada, pa će u večernjim časovima sneg padati i u dolinama“, kaže meteorolog Klemens Tojč-Cumtobel. Na jugu i istoku zemlje pašće značajnija količina snega, ali se on neće zadržavati u dolinama i nizijama. Budući da je ova jesen najtoplija u poslednjih 247 godina, od kada postoje zvanična merenja, zemlja je još uvek previše topla da bi snežni pokrivač mogao da se održi.

Za katoliški Božić su veoma male šanse da pada sneg, svega 10-20 odsto.

Podsećamo vozače da najkasnije od ponedeljka počnu da voze sa zimskom opremom, jer se susnežica i sneg očekuju i u istočnim nizijama. Inače, od ponedeljka je dostupna nova, azurno-plava godišnja vinjeta za 2015. godinu. Za 84,40 evra vozači će cele godine moći da koriste austrijske auto-puteve.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track