ZVER SE VRATILA: Panika u Salcburgu zbog medveda koji napada po katunima!
Foto: Kurir-info

STIGAO IZ SLOVENIJE

ZVER SE VRATILA: Panika u Salcburgu zbog medveda koji napada po katunima!

Austrija -
Jedan salcburški seljak (71), primetio je da je njegova stoka uznemirena, a kada je krenuo ka automobiliu ispred sebe je ugledao medveda na samo 15-ak metara

GORIAH - Smeđi medved koji je u utorak napao farmera nedaleko od jednog katuna na području Tomtal, podno Alpa u pokrajini Salcburg ponovo se pojavio.

Obilazeći svoj katun jedan salcburški seljak (71), primetio je da je njegova stoka uznemirena. Kad je krenuo ka automobiliu ispred sebe je ugledao medveda na samo 15-ak metara.

Starac se istog trenutka zaledio od straha i ukopao u mestu. Medved je stajao i posmatrao kratko seljaka kome se učinilo da je prošla čitava večnost. Zver se potom nezainteresovao, okrenula i otišla.

Da podsetimo, ovaj isti medved je pre samo dve nedelje napao i udario šapom jednog seljaka nanevši mu lakše povrede po lica. Od tada su se svi dali u potragu za medvedom. Ne zna se odakle je došao jer u austrijskim šumama vec duže vreme nema smeđih medveda.

Pretpostavka je da se radi o medvedu “slovencu” koji je zalutao i stigao sve do Salcburga. Postavljene kamera za divljač nisu uspele da ga "ulove" tako da i dalje ne postoji slika medveda. Apeluje se na stanovništvo u okolini da budu pažljivi i da se obrate na broj 06474/6541-0 u slučaju da vide medveda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track