ZVEZDA NEMOGUĆE MISIJE I SRPSKI ZET OTKRIVA: Obožavam Srbiju, snimao bih sa Kusturicom!
Foto: Martinbermoser.com/Deniz Aslarin

EKSKLUZIVNI INTERVJU SA MARTINOM BERMOZEROM

ZVEZDA NEMOGUĆE MISIJE I SRPSKI ZET OTKRIVA: Obožavam Srbiju, snimao bih sa Kusturicom!

Austrija -
Tom Kruz brine o svemu, širi pozitivnu energiju i druži se sa ekipom. Odličan je glumac, a još bolji kao producent, kaže poznati austrijski glumac Martin Bermozer

BEČ -Poznati austrijski pozorišni i filmski glumac Martin Bermozer oženio se pre nešto manje od mesec dana Ninom Dikić, ćerkom beogradskog lekara Nenada Dikića, direktora Antidoping agencije Srbije. Ovaj srpski zet igra u novom nastavku planetarnog bioskopskog hita "Nemoguća misija", a u razgovoru za Kurir otkriva pikanterije sa snimanja i kako se zaljubio svoju suprugu i u Srbiju.

- Igram direktora Bečke državne opere. Pogledao sam već film i moram da kažem da je sjajan, fantastični glumci i mnogo akcije.

Da li ste snimali scene s Tomom Kruzom?

- Tom i ja samo imali kratku scenu na ulazu u operu. Mogu da vam kažem da je veliki profesionalac, odličan glumac, ali još bolji producent. Svaki dan nam je nudio kafu koju spremao njegov lični kuvar. Bio je stalno na snimanju, razgovarao sa rediteljem Kristoferom Mekverijem i celom ekipom, širio je pozitivnu energiju tokom moje četiri nedelje na setu.

Martin sa suprugom Ninom  i ćerkicom Lolom

Kako ste upoznali suprugu Ninu?

- Slučajno smo se sreli u Beču. Jedno veče je izašla u provod posle ispita koji je polagala tog dana. Bila je veoma raspoložena, pričala sa društvom, a ja sam bio iza nje u tom bečkom baru. Kada sam je ugledao, istog trenutka sam poželeo da popričam sa njom i ona nije odbila.

Kakve utiske nosite o Srbiji?

- Obožavam Srbiju. Ljudi su prelepi, srčani i imaju toplinu. Imao sam priliku da upoznam Nininu predivnu familiju i mi smo sada porodica.

Šta ste prvo naučili da kažete na srpskom jeziku i da li vam teško ide?

- Prvo sam naučio "Je li mogu da ti napravim doručak?". Vaš jezik mi nije težak.

Kog srpskog reditelja ne biste mogli da odbijete kada bi vas zvao za svoj film?

- Pa naravno Emira Kusturicu. Pogledao sam mnogo njegovih filmova. Njegov pristup mešanju realnosti sa apsurdnim elementima prava je umetnost. To je nešto što želite da radite jer to direktno dotiče srca publike. To veoma volim. Ali znam i za veoma mladog reditelja Marka Manojlovića, koji je radi odlične stvari u pozorištu u Beogradu i sigurno ćemo uskoro raditi zajedno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track