Ne odustaje

Autor filma o Muhamedu: Ne kajem se objaviću i drugi deo

Planeta

Autor:

Nakula, kojeg američki mediji smatraju za autora kontroverznog filma, zatražio je policijsku zaštitu pošto su ga u sredu identifikovali mediji

Detalj iz filma Nevinost muslimana

Detalj iz filma Nevinst muslimana

LOS ANĐELES - Masovni skoro nikad jači protesti muslimana širom sveta u kojima je ubijen i američki ambasador u Libiji, inicirani kvazifilmom "Nevinost muslimana" kao da ne dotiču čoveka koji tvrdi da je autor tog (ne)dela.

Producent filma u kojem se vređa islam izjavio je da se ne kaje što je napravio ovaj film.
- Ne, ne kajem se. Ožalošćen sam zbog smrti ambasadora, ali se ne kajem što sam napravio ovaj film, izjavio je čovek koji se predstavio kao Nakula Baselej, 55-godišnji Kopt koji živi u Kaliforniji.

Ipak Nakula, kojeg američki mediji smatraju za autora kontroverznog filma, zatražio je policijsku zaštitu pošto su ga u sredu identifikovali mediji.
- Ja stojim iza 14-minutnog dela filma koji sam stavio na internet i razmišljam da objavim integralni film, izjavio je on dodajući da niko nije manipulisao filmom.

Na pitanje da li se oseća krivim zbog antiameričkih napada koje je izazvao ovaj film, on je odgovorio:

"Da, osećam se krivim. Amerika je pretrpela posledice filma s kojim nema ništa".
- Imam jednu poruku za celi svet, a ne samo za muslimane. Nadam se da ćete videti film u celini pre nego što budete sudili, dodao je on.

Sebe je opisao kao "arapskog mislioca kojeg zanimaju muslimanske teme".

U početku je objavljeno da je režiser filma Sem Basil, izraelsko-američki filmadžija kojeg finansiraju Izraelci.
On se sakrio kada su počeli neredi u Egiptu i Libiji, dok je Stiv Klain, konsultant za film, izjavio da se Basil ukočio od straha kad je čuo vest o smrti američkog ambasadora Stivensa....

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (64)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • La Serb

  La Serb

  Тим неандерталцима смета све што није у складу са величањем ислама. А, када они кажу за све остале људе да су невјерници и да их треба уништити, ником-ништа? Већина њихових вјерских натписа уок ... više ирена је ножевима, не само да бране ислам, него и да подстиче на напад на неисомишљенике. Мисле да могу јавно позивати на убијање, а да нико не коментарише из чега је све то потекло.
  Треба им превести на енглески језик ,,Роман о Мухамеду'' који је написао Исо Калач, па нека виде због чега је Сергеј Калачедо распоп, православац направио ислам.

  94 Odgovori 
 • Цобра

  Цобра

  1. Тзв. "Арапски бројеви" су из ИНДИЈЕ, док су их Арапи само пренели на Запад.
  2. Први универзитет на свету је настао у Цариграду, у 5 веку, као наследник Атинске академије.
  3. Хелиоцентрични систем ... više је дефинисао Аристарх из Самоса, 3 век пне.
  4. Арапи су само копирали већ постојећа знања од Грка (у које спадају и Византијци) и Индуса.
  5. Академија у Гондишапуру су основали несторијсански хришћани пре ислама.
  6. Велик број старих арапских научника које лицемерно својатају муслимани су били ХРИШЋАНИ.
  7. Велик број Арапа у средњем веку су били хришћани, од тога велик број православаца. Већина су измасакрирана током 18-19 века.

  71 Odgovori 
 • nikola

  nikola

  Narode na stranu film, o Hristu su snimali kojekakve filmove naravno da kao Hriscanin sam se gadio i bio uvredjen. Nego mene brine druga stvar, cak sta vise sam ubedjen da je ovo jasna provokacija muslimanskom svetu! Jedan od vodecih geo stratega u Srbiji je pre par meseci predvideo scenario pocetka novog rata! Istini na volju nije spomenu film, al ... više i je jasno rekao da ce poceti sukobi prvo u islamskom svetu koji ce se prosiriti dalje. Tako da sumljam da je ovaj film sasvim slucajno pusten. Dao , Bog , da gresim.

  68 Odgovori 

Poslednji komentar

 • pravi lala

  pravi lala

  aj reci nam to nas živo zanima o guslama

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!