Avaz se načelno dogovorio o kupovini Pobjede

Avaz se načelno dogovorio o kupovini Pobjede

Planeta -
Avaz je prvobitno za kupovinu Pobjede ponudio jedan evro, da bi zatim poboljšao ponudu nudeći 100.000 evra za gotovo 86 odsto državnih akcija

PODGORICA - Predstavnici Pobjede i Avaza postigli su danas u Podgorici načelan dogovor o kupoprodajnom ugovoru, prema kome bi sarajevske novine uskoro trebalo da postanu vlasnik podgoričkog dnevnog lista. Iz Tenderske komisije za privatizaciju Pobjede saopšteno je da je sa predstavnicima sarajevske kompanije Avaz-roto pres postignut načelni dogovor o osnovnim elementima budućeg ugovora o kupoprodaji i dogovoren nastavak pregovora u cilju finalnog usaglašavanja njegovih detalja.

Naredni sastanak predviđen je za sredinu septembra, a u međuvremenu je dogovoren rad na finalizaciji transakcionih dokumenata , navodi se u saopštenju Tenderske komisije. Na trećem tenderu za prodaju Pobjede ponudu je dostavila samo sarajevska kompanija. Avaz je prvobitno za kupovinu Pobjede ponudio jedan evro, da bi zatim poboljšao ponudu nudeći 100.000 evra za gotovo 86 odsto državnih akcija u podgoričkom dnevnom listu.

Jedna od najvećih medijskih kuća u Bosni i Hercegovini bila je spremna da u sanaciju, dugove, zaostale obaveze prema zaposlenima i razvoj Pobjede uloži više od 16 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track