Sektor za vanredne situacije

Babić: Vrh vodenog talasa 12. juna na Bezdanu

Društvo

Autor:

Srbiji ne preti sličan scenario kao u pojedinim zemljama zapadne Evrope, koje imaju problema zbog porasta vodostaja i da za sada nema razloga za paniku, naveo je zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije

BEOGRAD - Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Đorđe Babić izjavio je danas da se očekuje da će vrh vodenog talasa biti na Dunavu oko 12. juna na Bezdanu i dalje se širiti nizvodno.

Babić je rekao da će se vodeni talas na Dunavu narednih dana spustiti nizvodno do Novog Sada i Beograda.

"Naše organizacione jedinice su već na terenu preduzele operativne i organizacione mere, znači, obilaze se nasipi, kritična mesta i sa javnim vodoprivrednim preduzećem "Vode Vojvodine", "Srbija vode i "Beograd vode" preduzimaće sve aktivnosti kako ne bi došlo do izlivanja reke van bedema", rekao je Babić.

Babić je istakao da, prema raspoloživim informacijama, Srbiji ne preti sličan scenario kao u pojedinim zemljama zapadne Evrope, koje imaju problema zbog porasta vodostaja i da za sada nema razloga za paniku, ali da je potrebno biti oprezan u narednih nedelju dana.

"Svi smo u stanju maksimalne pripravnosti kako bi zaštitili ugrožena područja, jer ima naselja koja su u neposrednoj blizini Dunava", kazao je Babić.

On je upozorio da ima dosta vikend naselja, koja su izgrađena u koritu Dunava i da tu postoji velika opasnost da ta naselja budu poplavljena.

Babić je stanovnicima vikend naselja, koji tamo i žive, savetovao da što pre evakuišu imovinu i da se i oni evakuišu da ne bi ugrozili svoj život, jer svakim danom Dunav raste.

Babić je podsetio da se, kada se proglasi redovna odbrana od poplava, redovno obilaze nasipi, kritična mesta i daju se nalozi da se obave sitne popravke i rekonstrukcije nasipa.

Kada se proglasi vanredna odbrana od poplava, tada se preduzima znatno širi opseg aktivnosti, pre svega na neophodnom utvrđivanju kritičnih mesta na nasipima, što znači čak i podizanje dodatnih nasipa, podsetio je Babić.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

To je već tradicija u NBS. Ovo je nešto što bode oči i smeta javnosti i primer da se ne sprovode mere štednje Branko Radun, politički analitičar

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde