Bakin kolač od maka i griza
Foto: Shutterstock

Recept

Bakin kolač od maka i griza

Recept dana -

Sastojci

2 čaše (od 2 dl) šećera2 čaše jogurta1 čaša griza1 čaša ulja1,5 čaša brašna7-8 kašika maka1 prašak za pecivo1 kašika ruma (nije obavezno)Glazura100 g šećera u prahusok 1/2 limunamalo narendane korice limunaPRIPREMA1. Mikserom umutite jogurt sa šećerom, dodajte griz, ulje, brašno, mak, prašak za pecivo i rum.2. Dobijenu smesu sipajte u namašćeni i pobrašnjeni lim za pečenje i stavite na 170 stepeni, oko 25 minuta.3. Dok se pečeni biskvit hladi, mikserom umutite šećer u pragu s rendanom limunovom koricom i sokom od limuna u glatku glazuru (limun nipošto ne sme da bude prskan, već organski. Ako nije, izostavite koricu iz recepta).4. Isecite kolač na kocke i prelijte ga glazurom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track