BAKIR PERE RUKE: Revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije je u rukama Haškog suda
Foto: Fonet

Podmuklo

BAKIR PERE RUKE: Revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije je u rukama Haškog suda

Bosna i Hercegovina -

Stranka demokratske akcije saopštila je danas da je činom predaje zahteva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije, to postalo pravno pitanje koje je u isključivoj ingerenciji tog suda.

SDA je u saopštenju navela da će o svim pitanjima vezanim za aplikaciju konačnu odluku doneti Međunarodni sud pravde u Hagu.

"U tom kontekstu treba shvatiti i pismo registara Suda upućeno članovima Predsedništva BiH. Stoga SDA poziva sve u BiH da prestanu s politizacijom ovog pitanja", stoji u saopštenju.

Iz SDA su ocenili da su za SDA "neprihvatljivi i besmisleni pokušaji da se ova situacija koristi u svrhu bojkota ili smanjivanja radnog kapaciteta institucija BiH".

"Zato jučerašnju tvrdnju Srpske demokratske stranke (SDS) o saradnji sa SDA uz prekid saradnje s predsednikom SDA (Bakirom Izetbegovićem) odlučno odbacujemo i smatramo je neozbiljnom. Nemoguće je sarađivati sa SDA, a da se ne sarađuje sa njenim predsednikom", naglašava se u saopštenju.

SDA smatra da postojeća parlamentarna većina koju čine SDA, HDZ i Savez za promene iz RS, na nivou BiH treba da funkcioniše na osnovu principa sadržanih u Sporazumu koji je potpisan 9. novembra 2014. godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track