Blater: Totalna suspenzija za rasistu tviteraša
Foto: REUTERS

Predsednik FIFA ljut

Blater: Totalna suspenzija za rasistu tviteraša

Fudbal -
"FIFA potpuno i bezrezervno podržava odluku FS Švajcarske da pošalje Mikela Morganelu kući zbog njegovih postova o narodu Južne Koreje. Apelujem da se Morganela kazni i na ostalim takmičenjima", rekao je Blate

Ne propustite...

Izbačen sa OI zbog tvita!

LONDON - Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je da želi da Švajcarac Mikel Morganela, izbačen sa Olimpijskih igara u Londonu zbog rasizma, bude suspendovan i iz ostalih takmičenja.

"FIFA potpuno i bezrezervno podržava odluku Fudbalskog saveza Švajcarske da pošalje Mikela Morganelu kući zbog njegovih postova o narodu Južne Koreje. Fudbal mora sa rasizmom da se suoči "iznutra" i apelujem da se Morganela kazni i na ostalim takmičenjima", rekao je Blater u Londonu gde je prisustvovao skupu o suzbijanju rasizma u sportu.

Švajcarski mediji naveli su da je Morganela napisao na društvenoj mreži Tviter uvredljivu poruku o narodu Južne Koreje pošto je njegova fudbalska reprezentacija izgubila od nje sa 2:1. Dnevni list "L Matan" iz Švajcarske objavio je i fotografiju "tvita" tog fudbalera, poslatog sa naloga @morgastoš, koji je u međuvremenu obrisan sa društvene mreže.

Grčki olimpijski tim ranije je izbacio atletičarku Vulu Papahristou zbog uvredljivog komentara na Tviteru o doseljenicima iz Afrike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track