Nova teorija

Baltički NLO je izgradio Hitler!

Planeta

Autor:

Misteriozni objekat iz severnog mora, za koji se verovalo da je svemirski brod, mogao bi da bude i uređaj iz Drugog svetskog rata za ometanje podmornica SSSR

NLo, Baltik

Objekat asocira na brod „milenijum falkon“ iz filma „Ratovi Zvezda“

STOKHOLM - Neobjašnjivo.
Misteriozni objekat koji je prošle godine pronađen na dnu Baltičkog mora kod Švedske, za koji se verovalo da je NLO, mogao bi da bude i deo specijalnog nacističkog uređaja koji je ometao podmornice Sovjetskog saveza za vreme Drugog svetskog rata. To tvrdi švedski mornarički oficir i istoričar Anders Avtelus, koji smatra da je neobičan aparat u to vreme blokirao radarske signale podmornica i tako ih potapao.

Naime, prema rečima Avtelusa, neobična formacija u moru izgleda kao sidro ogromnog nacističkog aparata prekriveno nerđajućom mrežicom. Rupa koja se nalazi u njegovom središtu, za koju su istraživači pomislili da je nekada bila ulaz u svemirsku letelicu, u stvari je deo kojim je sidro bilo prikačeno na glavni deo uređaja.

Jedan od članova tima koji je učestvovao u ispitivanju neobičnog objekta, Stefan Hogeborn, rekao je da je Avtelusova teorija moguća jer se čudna formacija nalazi u delu Baltičkog mora koji je uvek bio važan deo plovnog puta.

- Bezbroj nemačkih brodova prevozilo je Baltikom važne namirnice tokom rata. Međutim, imali su velikih problema sa sovjetskim podmornicama, koje su vrebale iz Finskog zaliva i presretale ih. Nemci su morali da smisle nešto da ih se oslobode - objasnio je Hogeborn.

Inače, kada je misteriozni objekat prvi put prošle godine slučajno snimljen radarom, na 87 metara dubine u Baltiku, verovalo se da je to svemirski brod nalik letelici „Milenijum falkon“ iz naučnofantastičnog filma „Ratovi zvezda“. Međutim, tek pre mesec dana švedska ekspedicija prvi put je detaljno istražila neobičan objekat i došla do podataka koji su potvrđivali teoriju da se tamo nalazi NLO. Šveđani su tad otkrili da objekat ima prečnik 18 metara, da je podignut na oko četiri metra iznad morskog dna i da ima zaobljene ivice. Na njegovom vrhu nalazi se otvor jajastog oblika, koji izgleda kao ulaz u brod. Takođe, na dnu mora su primetili i trag dužine 300 metara, kojim je NLO mogao da se kreće dok se konačno nije zaustavio.

Hitler imao naprednu tehnologiju zoom Hitler imao naprednu tehnologiju


Obična stena?

Iako Anders Avtelus tvrdi da je u Baltiku pronađen veoma važan istorijski dokaz o tehnologiji iz Drugog svetskog rata, neki naučnici kažu da je nemoguće da je bilo koja zemlja u to vreme raspolagala takvim aparatom te veličine. Oni tvrde da u Severnom moru nije pronađen nikakav objekat, već da je u pitanju samo neobična formacija stena, koja je nastala prirodno. 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • CYLON

  CYLON

  Recimo da jeste ometač za potapanje podmornica, da li su našli neku podmornicu koja leži bliže ili dalje od te naprave?

  20 Odgovori 
 • N.S.

  N.S.

  Zar ne mislite da je vec dosadno pisati o NLO. Zar je moguce da se ne zapitate da je i za Svedsku i za Rusiju igracka da se taj "NLO" izvadi sa dubine od svega 87 metara. Pa zar treba ja da vam navodim sve tehnike primenljive i relativno jeftine (na nivou drzave) da se to izvede. Ne davite vise sa NLO i kruvama iz "jet set" kafica, ili se kao i u s ... više vakoj normalnoj zemlji prodajte ne na kiosku nego na kasi supermarketa kao i svaka zuta stampa.

  13 Odgovori 
 • tika

  tika

  Pa i liči na Hitlera, samo su mu se brci opustili .

  9 Odgovori 

Poslednji komentar

 • vandut

  vandut

  Verujem da je to stvarno neka letelica ili deo neke masinerije,jer ima mnogo dokaza da su nacisti imali mnogo tajnih projekata "DIE GLOCK",HAUNEBU....jer je hitler bio mnogo lud...

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!