Ponovo radi

Bazen „25. maj“ najmoderniji u Srbiji

Beograd

Autor:

BEOGRAD - Svetski, a naš, „Milan - Gale Muškatirović“! Ili nekadašnji SC „25. maj“. Ovaj kompleks na Dunavskom keju posle šest godina ponovo je otvoren za posetioce, a nakon renoviranja postao je jedan od najmodernijih sportsko-rekreativnih centara u Srbiji.

bazen, 25. maj, ponovo radi, bazen 25 maj

BEOGRAD - Svetski, a naš, „Milan - Gale Muškatirović“!
Ili nekadašnji SC „25. maj“. Ovaj kompleks na Dunavskom keju posle šest godina ponovo je otvoren za posetioce, a nakon renoviranja postao je jedan od najmodernijih sportsko-rekreativnih centara u Srbiji.

- Obnova je započeta prošle godine u maju, a opština Stari grad uložila je 900 miliona dinara. U toku su radovi na otvorenim bazenima i uređenju dvorišta sportskog centra. Na jesen će početi da radi i velnes centar - kaže za Kurir načelnik opštinske uprave Starog grada Dejan Kovačević.

Kompleks „Milan - Gale Muškatirović“ ima otvorene i zatvorene bazene, moderne saune, teren za mali fudbal i košarku, teretanu i velnes studio. Za opuštanje su tu kafići i restorani, a za biznismene poslovni prostor i lokali za izdavanje.
Podsetimo, „25. maj“ je zatvoren 2005. godine zbog velikih dugova, ali opština ga je ubrzo preuzela i započela renoviranje.

- Naročito se ponosimo olimpijskim bazenima, koje će koristiti naši najpoznatiji plivači za razna takmičenja. Svaki bazen ima i spasioce, koji budno motre na kupače - kaže Kovačević.

Pomoćnik direktora za sportske programe Denis Pavlović ističe da je dečji bazen prilagođen osobama sa invaliditetom.
- Temperatura vode je 27 stepeni, a postignuti su najviši higijenski standardi. Angažovane su službe za održavanje i spasilačka ekipa „Crveni krst Stari grad“, tako da će i slabiji plivači biti bezbedni. Jednodnevna karta je 300 dinara, a posećenost je velika, naročito vikendom i toplijim danima, kada dolazi i po 400 ljudi - rekao je Pavlović.

Brčkaju se i bebe

Radovi na otvorenim bazenima užurbano se privode kraju.
- Spolja su veliki olimpijski, dečji i mali bazen za bebe. Sve je osvetljeno i time je omogućeno i kupanje u večernjim satima, posle 21 sat. Predviđeno je i otvaranje mini-barova oko bazena, kako bi se gostima pružio kompletan ugođaj - kaže za Kurir Pavlović.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nije loto više ono što je bio. Vratite nam Suzanu Mančić Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!