Prikaži najnovije vesti
bazen, 25. maj, ponovo radi, bazen 25 maj
Ponovo radi

Bazen „25. maj“ najmoderniji u Srbiji

Beograd 34

BEOGRAD - Svetski, a naš, „Milan - Gale Muškatirović“! Ili nekadašnji SC „25. maj“. Ovaj kompleks na Dunavskom keju posle šest godina ponovo je otvoren za posetioce, a nakon renoviranja postao je jedan od najmodernijih sportsko-rekreativnih centara u Srbiji.

BEOGRAD - Svetski, a naš, „Milan - Gale Muškatirović“!
Ili nekadašnji SC „25. maj“. Ovaj kompleks na Dunavskom keju posle šest godina ponovo je otvoren za posetioce, a nakon renoviranja postao je jedan od najmodernijih sportsko-rekreativnih centara u Srbiji.

- Obnova je započeta prošle godine u maju, a opština Stari grad uložila je 900 miliona dinara. U toku su radovi na otvorenim bazenima i uređenju dvorišta sportskog centra. Na jesen će početi da radi i velnes centar - kaže za Kurir načelnik opštinske uprave Starog grada Dejan Kovačević.

Kompleks „Milan - Gale Muškatirović“ ima otvorene i zatvorene bazene, moderne saune, teren za mali fudbal i košarku, teretanu i velnes studio. Za opuštanje su tu kafići i restorani, a za biznismene poslovni prostor i lokali za izdavanje.
Podsetimo, „25. maj“ je zatvoren 2005. godine zbog velikih dugova, ali opština ga je ubrzo preuzela i započela renoviranje.

- Naročito se ponosimo olimpijskim bazenima, koje će koristiti naši najpoznatiji plivači za razna takmičenja. Svaki bazen ima i spasioce, koji budno motre na kupače - kaže Kovačević.

Pomoćnik direktora za sportske programe Denis Pavlović ističe da je dečji bazen prilagođen osobama sa invaliditetom.
- Temperatura vode je 27 stepeni, a postignuti su najviši higijenski standardi. Angažovane su službe za održavanje i spasilačka ekipa „Crveni krst Stari grad“, tako da će i slabiji plivači biti bezbedni. Jednodnevna karta je 300 dinara, a posećenost je velika, naročito vikendom i toplijim danima, kada dolazi i po 400 ljudi - rekao je Pavlović.

Brčkaju se i bebe

Radovi na otvorenim bazenima užurbano se privode kraju.
- Spolja su veliki olimpijski, dečji i mali bazen za bebe. Sve je osvetljeno i time je omogućeno i kupanje u večernjim satima, posle 21 sat. Predviđeno je i otvaranje mini-barova oko bazena, kako bi se gostima pružio kompletan ugođaj - kaže za Kurir Pavlović.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir