Prikaži najnovije vesti
Biljana Plavšić
Bivša predsednica RS otkrila

Biljana Plavšić: Klinton je kriv za Srebrenicu!

Društvo 47

Nekadašnja predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila da je bivši američki predsednik Bil Klinton tražio od Alije Izetbegovića da dopusti zločin u Srebrenici

BEOGRAD - Nova saznanja o jezivom zločinu u Srebrenici.
Nekadašnja predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić izjavila je da je bivši američki predsednik Bil Klinton tražio od Alije Izetbegovića da dopusti masakr u Srebrenici. Ona tvrdi da je to pročitala u zapisniku s jedne od sednica ratnog predsedništva BiH.

Videla u zapisniku

- U Hagu sam pročitala zapisnik s jedne od sednica predsedništva na kojoj Alija Izetbegović doslovce kaže: „Klinton me nagovara da pustim četnike u Srebrenicu. Mora biti masakra i ne manje od četiri ili pet hiljada žrtava, onda će intervenisati“ - rekla je Plavšićeva.
Ona je navela da je na to general Sefer Halilović rekao: „Jesi li ti, Alija, poludeo?“

Tuđa krivica

Plavšićeva je u intervjuu Frankfurtskim vestima navela da su njeni advokati tokom suđenja tražili te stenograme, ali da su iz Sarajeva dobijali odgovor da ne postoje jer tada nije bilo struje?!

- U Sarajevu već godinama za zločin u Srebrenici optužuju međunarodnu zajednicu i tu se s njima potpuno slažem. Jedino što bi trebalo da vidimo jeste na koji način je međunarodna zajednica kriva njima, a na koji način meni - rekla je Plavšićeva.

Dogovor... Klinton i Izetbegović dogovarali se o masakru, tvdi Plavšićeva zoom Dogovor... Klinton i Izetbegović dogovarali se o masakru, tvdi Plavšićeva
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir