BIVŠI BRITANSKI AMBASADOR: Kakvi ruski hakeri, Hilarinu korupciju su mi otkrile zgađene demokrate
Foto: Youtube/Printscreen

Nova saznanja

BIVŠI BRITANSKI AMBASADOR: Kakvi ruski hakeri, Hilarinu korupciju su mi otkrile zgađene demokrate

Planeta -

Kreg Mari, bivši ambasador Velike Britanije u Uzbekistanu, a sada operativac Vikiliksa, u ekskluzivnoj ispovesti za britanski "Dejli mejl" izjavio je da je čitava priča oko ruskog hakovanja Demokratske partije SAD "teška neistina".

Kaže da je on lično otišao u Vašington da preuzme podatke o Hilari Klinton i njenom štabu.

"Nijedan od tih podataka nije došao iz Rusije. Moj izvor imao je legalan pristup dokumentima. Podaci su došli iznutra, a ne zahvaljujući hakerima stranih sila", istakao je nekadašnji ambasador Velike Britanije.

Hilari Klinton, Foto: AP
Hilari Klinton, Foto: AP

Mari ističe da su tvrdnje američkih obaveštajnih službi o ruskim hakerima "neutemeljene" i da se on lično našao sa čovekom u jednom parku u Vašingtonu, nedaleko od Američkog univerziteta, gde mu je na USB memoriji predao nekoliko hiljada mejlova.

"Osoba sa kojom sam se sreo nije bila moj izvor, već posrednik. Informacije sam dobio od članova Demokratske partije SAD, koji su bili zgađeni korupcijom u koju su ogrezli Hilari Klinton i njena fondacija, kao i načinom na koji je minirana kampanja Bernija Sandersa", rekao je Kreg Mari za "Dejli mejl".

Berni Sanders, Foto: Reuters
Berni Sanders, Foto: Reuters

Britanac je dodao da mu "nije jasno otkud je CIA dobila ideju da su Rusi hakovali izborni štab, kad su i sami svesni da se tako nešto nije dogodilo".

Džulian Asanž, Foto: AP
Džulian Asanž, Foto: AP

U mnogim mejlovima otkriveno je kako su Hilari Klinton i demokratski establišment sabotirali kampanju Bernija Sandersa, koji je bio protivkandidat Klintonovoj na unutarstranačkim izborima za nominaciju.

Takođe, glavni pravni savetnik Izbornog štaba Hilari Klinton Mark Elias navodi da su tokom poslednje dve nedelje proveli mnogo vremena i uložili dosta truda kako bi otkrili tragove ruskog upada ili druge manipulacije glasovima, ali da takvih dokaza nema.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja