Čula cela planeta

BLAŽO SRBINE: Svet kliče Hercegovcu koji je ubio medveda!

Srbija

Autor:

Blažo Grković, strah i trepet hercegovačkih medveda, doživeo globalnu popularnost

Blažo Grković

Hrabri Hercegovac Blažo Grković iz sela Vrba kod Gacka u Republici Srpskoj postao je planetarno poznat pošto su svetski mediji preneli vest da je ubio medveda! O Blažu su priloge objavili britanski, ruski, nemački, austrijski, francuski i švajcarski mediji!

Britanski BBC objavio je prilog o hrabrom čobaninu iz Gacka koji se goloruk uhvatio u koštac sa zveri. Nemački mediji, uključujući ugledni nedeljnik Špigl i dnevnik Velt objavili su priču o Blaži prenoseći medije iz Republike Srpske. Svi ruski mediji, uključujući agenciju RIA "Novosti" i Itar-tass, list Komsomolskaja pravda, kao i mnoge televizije, takođe su preneli vest o hrabrom Gačaninu koji je savladao medveda.

Austrijski radio ORF, kao i švajcarski medijski portali, prenose priču o Blaži i njegovoj borbi sa medvedicom koja ga je iznenada napala dok je čuvao ovce u podnožju planine Volujak. "Medved se pojavio na ivici šume i krenuo u napad. Odmah sam ga udario sekirom iza vrata, ušiju, i on je pao. On je mene ujedao, ja sam njega udarao. Ruka mi je bila u njegovim ustima dva-tri puta. Kažu da sam mu skoro otkinuo glavu", ispričao je Grković, dodajući da je sekiricu slučajno poneo sa sobom.

http://www.youtube.com/watch?v=zAmdpWrZBsg
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Potrebno je da se uspostave jasni mehanizmi za kontrolu porekla imovine Ivica Dačić, šef SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!