Fido: Nisam hteo da te ubijem;  Danilović: Znam, Fido, izdrži!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Šta su Danilović i Fido šapnuli jedan drugom

Fido: Nisam hteo da te ubijem; Danilović: Znam, Fido, izdrži!

Crna Hronika -
Oproštaj Po okončanju suočenja Danilović je Fida potapšao po ramenu, nakon čega je otišao. Filipović mu se prethodno izvinio za sve što je uradio

BEOGRAD - Počelo suđenje!Predrag Danilović (43), predsednik KK Partizan, suočio se juče s dugogodišnjim prijateljem Brankom Filipovićem Fidom (42), koji je optužen da je 18. maja u restoranu „Kafanica“ pokušao da ga ubije. Nekadašnji prijatelji stajali su na pola metra jedan od drugog, sve vreme se gledajući u oči, a Filipović je iskoristio priliku i izvinio se, rekavši Daniloviću da nikad sebi ne bi oprostio da mu se nešto desilo.Hteo da mu buši gumePo završetku suočenja Danilović je od sudije zatražio dozvolu da nasamo porazgovara s Filipovićem, što mu je dozvoljeno. Prišao je Fidu i, kako Kurir saznaje, šapnuo mu: „Nije trebalo to da uradiš.“ Filipović mu je odgovorio: „Znaš da nisam hteo da te ubijem“, nakon čega ga je Danilović potapšao po ramenu i rekao mu: „Izdrži.“Filipović je na početku suđenja ostao pri ranijoj izjavi da nije pokušao da ubije Danilovića i da je uzeo nož kako bi probušio gume na njegovim kolima, dok je predsednik KK Partizan istakao da je Filipović iz čista mira viknuo: „Sedite, sve ću vas pobiti!“, nakon čega je doneo nož iz kuhinje.Kurir vam prenosi najzanimljiviji deo razgovora dvojice nekadašnjih prijatelja.Fido: Izvini zbog svega! Da ti se nešto desilo, ja bih se ubio! Nisam imao nameru da te opsujem, a kamoli udarim. Bacao sam flaše i čaše kad me je pogodila pesma. Povredio sam ti glavu, a ti si mi rekao da samo ja imam na pravo na to. Ne znam kako je došlo do kontakta nožem, verovatno u guranju.Danilović: Nije tačno sve što si rekao. Nisam ti rekao da imaš pravo da me udariš, ti si prvi koji je na mene s flašom nasrnuo, ali oprostio sam ti jer si bio pijan. Smirivao sam te sve vreme, a tada si ustao i uzeo nož.Fido: Saša, ceo život će me biti sramota i da prođem pored tvoje dece. Znaš da nisam imao nameru da te ubijem.Danilović: Nisam ni rekao da si hteo da me ubiješ. Trebalo je samo da dođeš to jutro i kažeš našim prijateljima i svima kakav si džumbus napravio.Dva svedokaFido: Brinuo sam za tebe, Saša. Zbog medija nisam dolazio kod tebe, da se od svega ne napravi cirkus. Kad sam krenuo da se predam, hteo sam da te nađem, da me ti odvedeš u policiju. Danilović: Znaš i sam da te noći nisi hteo da bušiš gume na mom automobilu. Ali to je tvoje pravo. Na suđenju su juče saslušani i svedoci Dragan i Lidija Đurišić, koji su te večeri sedeli za stolom s Danilovićem i Filipovićem.

Fido: Da ti se nešto desilo, ja bih se ubio!
Fido: Da ti se nešto desilo, ja bih se ubio!

Prijatelji 15 godinaNE ZNAM KAKO JE SAŠA UBODENSaša i ja se družimo više od 15 godina. Tog dana smo pili sve vreme, a društvo se smenjivalo. U jednom trenutku pogodila me je pesma, pa sam udario rukama o sto, a flaše i čaše su odletele. Deo stakla pogodio je Sašu u glavu i rekao mi da je sve u redu. Posle smo ostali sami, hteo sam da idemo dalje u provod, ali Saša nije hteo. Uzeo sam nož sa stola kako bih mu isekao gume na automobilu, a on je tada stao ispred mene i povikao: „Gde ćeš, budaletino!“ Uhvatio me je za ruku i gurnuo. Pao sam i nož mi je ispao. Tada sam video da je Saša povređen, verovatno u tom gurkanju - rekao je Filipović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track