Prikaži najnovije vesti
Srbi, Kosovo, blokada, barikade, radna obaveza

Blokada kao radna obaveza

Politika 11

KOSOVSKA MITROVICA - Svi na barikade! Svi zaposleni sa Kosova koji se trenutno ne nalaze u pokrajni dobili su od svojih nadređenih poziv da se 16. septembra pojave na barikadama na prelazima Jarinje i Brnjak, saznaje Kurir.

KOSOVSKA MITROVICA - Svi na barikade!
Svi zaposleni sa Kosova koji se trenutno ne nalaze u pokrajni dobili su od svojih nadređenih poziv da se 16. septembra pojave na barikadama na prelazima Jarinje i Brnjak, saznaje Kurir.

Kako kaže sagovornik Kurira, inače profesor na Univerzitetu u Mitrovici, poziv je stigao pre nekoliko dana.

- Usmeno su nas sa fakulteta pozvali i rekli da moram da budem u Mitrovici, iako tog dana nemam obaveza. Naravno da bih otišao i bez radne obaveze, jer čini se da smo mi zaposleni jedino oružje države u odbrani prelaza. Kontaktirao sam i s drugim kolegama, i svima je rečeno isto - ispričao je sagovornik Kurira.

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović ističe da pisana naredba o radnoj obavezi ne postoji, ali da je logično da zaposleni sa Kosova koji žive u drugim delovima Srbije budu sa svojim narodom na barikadama.

- Pa, valjda svi zaposleni na Kosovu u državnim institucijama, bilo da su to škole, fakulteti, bolnice ili opštine, treba da budu na svojim radnim mestima tokom cele nedelje.

Vlada ozbiljno računa na takvu podršku, a to bi ozbiljno trebalo da shvate i Brisel i Priština - zaključio je Ivanović.

(S. M.) 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir