Blokada kao radna obaveza

Politika

Autor:

KOSOVSKA MITROVICA - Svi na barikade! Svi zaposleni sa Kosova koji se trenutno ne nalaze u pokrajni dobili su od svojih nadređenih poziv da se 16. septembra pojave na barikadama na prelazima Jarinje i Brnjak, saznaje Kurir.

Srbi, Kosovo, blokada, barikade, radna obaveza

KOSOVSKA MITROVICA - Svi na barikade!
Svi zaposleni sa Kosova koji se trenutno ne nalaze u pokrajni dobili su od svojih nadređenih poziv da se 16. septembra pojave na barikadama na prelazima Jarinje i Brnjak, saznaje Kurir.

Kako kaže sagovornik Kurira, inače profesor na Univerzitetu u Mitrovici, poziv je stigao pre nekoliko dana.

- Usmeno su nas sa fakulteta pozvali i rekli da moram da budem u Mitrovici, iako tog dana nemam obaveza. Naravno da bih otišao i bez radne obaveze, jer čini se da smo mi zaposleni jedino oružje države u odbrani prelaza. Kontaktirao sam i s drugim kolegama, i svima je rečeno isto - ispričao je sagovornik Kurira.

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović ističe da pisana naredba o radnoj obavezi ne postoji, ali da je logično da zaposleni sa Kosova koji žive u drugim delovima Srbije budu sa svojim narodom na barikadama.

- Pa, valjda svi zaposleni na Kosovu u državnim institucijama, bilo da su to škole, fakulteti, bolnice ili opštine, treba da budu na svojim radnim mestima tokom cele nedelje.

Vlada ozbiljno računa na takvu podršku, a to bi ozbiljno trebalo da shvate i Brisel i Priština - zaključio je Ivanović.

(S. M.) 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Potrebno je da se uspostave jasni mehanizmi za kontrolu porekla imovine Ivica Dačić, šef SPS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!