Blokada kao radna obaveza

Politika

Autor:

KOSOVSKA MITROVICA - Svi na barikade! Svi zaposleni sa Kosova koji se trenutno ne nalaze u pokrajni dobili su od svojih nadređenih poziv da se 16. septembra pojave na barikadama na prelazima Jarinje i Brnjak, saznaje Kurir.

Srbi, Kosovo, blokada, barikade, radna obaveza

KOSOVSKA MITROVICA - Svi na barikade!
Svi zaposleni sa Kosova koji se trenutno ne nalaze u pokrajni dobili su od svojih nadređenih poziv da se 16. septembra pojave na barikadama na prelazima Jarinje i Brnjak, saznaje Kurir.

Kako kaže sagovornik Kurira, inače profesor na Univerzitetu u Mitrovici, poziv je stigao pre nekoliko dana.

- Usmeno su nas sa fakulteta pozvali i rekli da moram da budem u Mitrovici, iako tog dana nemam obaveza. Naravno da bih otišao i bez radne obaveze, jer čini se da smo mi zaposleni jedino oružje države u odbrani prelaza. Kontaktirao sam i s drugim kolegama, i svima je rečeno isto - ispričao je sagovornik Kurira.

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović ističe da pisana naredba o radnoj obavezi ne postoji, ali da je logično da zaposleni sa Kosova koji žive u drugim delovima Srbije budu sa svojim narodom na barikadama.

- Pa, valjda svi zaposleni na Kosovu u državnim institucijama, bilo da su to škole, fakulteti, bolnice ili opštine, treba da budu na svojim radnim mestima tokom cele nedelje.

Vlada ozbiljno računa na takvu podršku, a to bi ozbiljno trebalo da shvate i Brisel i Priština - zaključio je Ivanović.

(S. M.) 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Djuk

  Djuk

  Ukoliko krene nagore - svi koji su izbegli
  sa Kosova pod hitno da se vrate na svoju
  rodnu grudu.
  Dosta kolonizatorskog-demokratskog etnicnog ciscenja.

  16 Odgovori 
 • jasna

  jasna

  A jel ce i nama u Srbiji isto da salju mobilizacione pozive ako se tamo zakuva? Pa moracemo, to nam je Kostunjavi proturio kao ustavnu obavezu...

  6 Odgovori 
 • Gradjanin

  Gradjanin

  "Gde je Sutanovac , ....., GDE JE VOJSKA , GDE SU ONI STO SU ZADUZENI ZA ZASTITU P... "ssTamo, gde su ih ovi izabrani i poslali. U zaborav i unistenje da ne postoje, kako bi ovi mogli da rade sta hoce.

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • karol

  karol

  to su katolici amerikanci koji vam sudbinu kroje. ili ozbiljno misliš da albanci rukovode svemu ovome??? kao što je sada očigledno da beograd poziva na ove proteste a ne narod sam od sebe dole, a to je težak kredit za pregovore u buduće. priznajte državu i sve će biti ok :-) pozdrav iz peći

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!