Kurir ekskluzivno otkriva

Bogoljub Karić kupuje TV Avala!

Politika

Autor:

Tvorac BK imperije namerava da narednih meseci kupi televiziju Željka Mitrovića, socijalisti i naprednjaci aminovali odluku

Bogoljub Karić, TV Avala, kupovina, Željko Mitrović,

Karić: Ukoliko dobijemo frekvenciju, vratićemo televiziju BK

BEOGRAD - Parama se u zube ne gleda.
Bogoljub Karić, jedan od vlasnika kompanije BK i lice sa Interpolove poternice, planira da kupi televiziju Avala, saznaje Kurir. Karić, koji je već godinama u izgnanstvu, a prema poslednjim informacijama bavi se građevinarstvom u Iraku i Rusiji, u narednih nekoliko meseci planira da preuzme TV Avala, vrati zaostala dugovanja i od te stanice napravi najsavremeniju televiziju u zemlji.

- Karićevi koalicioni partneri SNS i SPS već su aminovali ovu odluku, a jedina bojazan bila je da bi ceo projekat mogao da stopira lider URS Mlađan Dinkić zbog ranijeg sukoba između njega i Karića. Međutim, Dinkić je poručio da neće kočiti novi Karićev biznis, a zauzvrat TV Avala neće biti kritički nastrojena prema novoj vladi, uključujući i članove iz URS. Karić je već odabrao i budućeg glavnog urednika za svoju televiziju, a to je bivša direktorka BKTV Bojana Lekić - kaže izvor Kurira.

Kako objašnjava naš sagovornik, načelni dogovor je postignut a trenutno se vode pregovori o ceni ove TV stanice. Željko Mitrović, vlasnik TV Avala, kaže izvor Kurira, traži malo više novca nego što je Karić u ovom trenutku spreman da plati.
- U svakom slučaju, dogovor će biti finalizovan u narednih nekoliko meseci - kaže izvor Kurira.

Dragomir Karić, poslanik PSS, kaže da porodica želi da ponovo ima televiziju, ali tvrdi da o kupovini TV Avala nije bilo ni reči.
- Sačekaćemo sledeći konkurs za dodelu frekvencija. Ukoliko je dobijemo, vratićemo BK televiziju. Šta će nam to što je kompromitovano? Konkurisaćemo, pa ako prođemo, prošli smo - rekao je Karić.

Mlađan Dinkić, budući ministar ekonomije, kaže da takve informacije nisu došle do njega.
- Prvi put čujem. To nije istina - poručio je Dinkić u izjavi za naš list, a isti odgovor dobili smo i od nekadašnje glavne i odgovorne urednice BK televizije Bojane Lekić: - Nikad čula.

Karadžić: Karić nevin?!

Zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić kaže da nije čuo za informaciju o prodaji TV Avala.

- Nikad nisam čuo za to niti imam bilo kakvu informaciju da je to u pripremi. Ako me pitate da li lice s poternice može da kupi televiziju, pretpostavljam da ne može, mada ja nisam pravnik - naveo je Karadžić i dodao:
- Ako neko nije osuđen, onde valjda postoji pretpostavka da je nevin.

Mitrović: Ne prodajem!

U pres-službi televizije Pink kažu da Željko Mitrović ne prodaje televiziju Avala Bogoljubu Kariću.

>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Dobro se snalazimo s velikim prilivom izbeglica, mi smo najorganizovanija država na njihovom putu Aleksandar Vulin, ministar za rad i socijalna pitanja

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!