Snizite cene

BOJKOT USPEO: Potrošači zaobilazili hipermarkete

Društvo

Autor:

Prema podacima NOPS-a, juče nije bilo gužvi u hipermarketima, značajno je opao broj kupaca, a građani su se uglavnom odlučili za kupovinu na pijacama ili u manjim marketima iz komšiluka

Vlada srbije, marze, trgovine,

BEOGRAD - Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) tvrdi da je prvi organizovani bojkot kupovine u hipermarketima u Srbiji zbog povećanja cena uspeo, jer je 15.000 ljudi učestvovalo u njemu.

Prema podacima NOPS-a, juče nije bilo gužvi u hipermarketima, značajno je opao broj kupaca, a građani su se uglavnom odlučili za kupovinu na pijacama ili u manjim marketima iz komšiluka, kupujući samo nužne artikle i proizvode.

„Iako su hipermarketi u toku jučerašnjeg dana, tvrdili kako je kod njih stanje uobičajeno, raduje nas pokušaj jednog lanca da privuče kupce vanrednim popustom od 10 odsto na sve arktikle kupljene u toku današnjeg dana.

Ovaj potez sam po sebi govori o uspehu cele akcije i činjenici da potrošače, počinju da shvataju ozbiljno“, naglašava se u saopštenju NOPS-a.

NOPS je pozvao i ostale trgovinske lance da se povedu ovim primerom i da trajno skinu minimum 10 odsto sa cena svih poskupelih artikala, jer kako se naglašava, očigledno je da se može i da ima prostora za normalne tržišne cene.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (26)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Popaj

  Popaj

  U Švajcarskoj je jedan trgovac objavio popust, ali je prethodno podigao cene. Narod je uvidevši prevaru ulazio u market, punio kolica robom i puna kolica ostavljao na kasi.
  Jako lep primer, koji bih voleo da vidim i kod nas, ali i ovaj jučerašnji uspešni bojkot me raduje. Biće od nas nešto :)

  104 Odgovori 
 • trlababalan

  trlababalan

  Moramo da se dozovemo pameti ili nam sledi propast. Lepo kažu ljudi, marketi žive od nas, a ne mi od njih.

  101 Odgovori 
 • Justice

  Justice

  Moze im se kad narod cuti. Eh da smo k'o Grci...

  88 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Vladimir

  Vladimir

  Male prodavnice iza coska su zakon! Bolje da njima ostane pazar nego tajkunima u hipermarketima! Da smo pametni pa da niko ne pazari u Maxiju, Ideji, Univeru. Disu. Ali tesko kod nas to ide!

  7 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Prete mojoj deci, ljudima s kojima sam najbliži, i sve to može da se pretvori u nešto mnogo ozbiljnije Bruno Vekarić zamenik tužioca za ratne zločine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!