BOLESNO: Austrijanac (53) urezao sam sebi kukasti krst na grudima, da bi se osvetio komšijama!
Foto: Printscreen Krone.at

Sud mu nije poverovao

BOLESNO: Austrijanac (53) urezao sam sebi kukasti krst na grudima, da bi se osvetio komšijama!

Austrija -

VINER NOJŠTAT - Pokrajinski sud osudio muškarca (53), koji je iscenirao napad na sebe, na 18 meseci uslovne kazne, a njegovu suprugu (63) zbog klevete i lažne izjave na 20 meseci uslovne kazne.

Naime, ovaj pedesetrogodišnjak je prijavio da je 18. februara napadnut u blizini Viner Nojštata (Wiener Neustadt), kada je kolima stao da pomogne nepoznatom muškarcu, jer je izgledalo da je imao saobraćajnu nesreću.

U trenutku kada je hteo da pozove policiju, navodno je nepoznati muškarac je nasrnuo na njega i onesvetio ga udarcem u glavu. Kada se osvestio bio je povređen i vezan na nasipu potoka, a na grudima je imao urezan kukasti krst.

Na suđenju je međutim dokazano da je navodna žrtva sama sebi nanela posekotine, kako bi za to optužila komšije, sa kojima je bračni par već godinama u svađi. Naime supruga „žrtve“ je izjavila kako je čula razgovor komšija i između ostalog i rečenicu: „šteta što nije crko u potoku“.

Sudija Hans Barvicius (Barwitzius) je slučaj opisao kao priču iz „holuvudskog filma“, ali je istovremeno naglasio, da je slučaj detaljno istražen. Upadljivo je bilo to što „žrtva“, koja je navodno onesvešćena udarcem u glavu, nije imala medicinskih tragova povrede na glavi, poput čvoruge. A izjave supruge o navodnom priznanju komsšja da su oni počinilo ovo krivično delo su ocenjene kao neuverljive.

Osim toga utvrđeno je da se kablovi, kojima je osuđeni bio vezan, ne mogu naći u uobičajenim maloprodajnim radnjama. Međutim u toku istrage takvi kablovi su pronađeni na radnom mestu pedesetrogodišnjaka. Sudija Barvicius je na kraju na sebi pokazao, da je takvim kablovima moguće sam sebi vezati ruke iza leđa a zatim se, bez tuđe pomoći, i osloboditi.Interesantno je i to, da je osuđeni sličan slučaj prijavio već jesenas, kada mu je navodno neko urezao kukasti krst na čelo.

Osuđeni bračni par je ostao pri svojoj izjavi a odbrana je navela da će uložiti žalbu.

K.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track