BOSANCI TRAŽE POTENCIJALNOG CENTARFORA SRBIJE: Baždarević čeka odgovor bivšeg golgetera Zvezde
Foto: Reuters

BOSANCI TRAŽE POTENCIJALNOG CENTARFORA SRBIJE: Baždarević čeka odgovor bivšeg golgetera Zvezde

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmet Baždarević razmišlja da pošalje poziv Đorđu Despotoviću, do pre tri godine standardnom članu mlade reprezentacije Srbije.

BOSANCI TRAŽE POTENCIJALNOG CENTARFORA SRBIJE: Baždarević čeka odgovor bivšeg golgetera ZvezdeSelektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmet Baždarević razmišlja da pošalje poziv Đorđu Despotoviću, do pre tri godine standardnom članu mlade reprezentacije Srbije i bivšem napadaču Zvezde. . Golgeter Astane je rođen u Loznici, ali ima i pasoš Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo je da su čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i pre tri godine želeli da angažiraju Despotovića.

Tada je Despotović odbio takvu mogućnost, pošto je redovno bio na spisku mlade reprezentacije Srbije. Prošao je i U21 i U19 selekciju, međutim poziv A reprezentacije Srbije nikada nije stigao.

Despotović je trenutno daleko od dresa Srbije i može doneti odluku da prihvati poziv Baždarevića i nema prepreka da zaigra za Bosnu i Hercegovinu. Inače, Despotović je bivši igrač Crvene zvezde, a jedan deo karijere je proveo i u belgijskom Lokerenu. Ove sezone igra u velikoj formi za Astanu. Selektor Bosanaca Meehmed Baždarević o tome je rekao:

"Osetljiva je to tema, pa ne bih to posebno komentarisao. Istina je da sa svojim timom pratim sve igrače koji imaju bilo kakve veze sa BiH, i to ću u budućnosti nastaviti da radim".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track