BOSANKA KOJA JE RADILA ZA TRAMPA: On je strog, politički nekorektan, ali pravedan!
Foto: Youtube/Printscreen

Ima samo reči hvale

BOSANKA KOJA JE RADILA ZA TRAMPA: On je strog, politički nekorektan, ali pravedan!

Planeta -

Senada Adžem nije ni sanjala kao devojčica da će raditi za jednog od najbogatijih biznismena na svetu, kontraverznog Donalda Trampa, republikanskog kandidata za predsednika SAD.

Senada je 1996. godine otišla iz Sarajeva i sreću je potražila u SAD-u. Diplomirala je na Odseku međunarodnog biznisa i političkih nauka, a 2014. godine proglašena je nacionalnim stručnjakom za prodaju nekretnina jer je prodala nekretnine u vrednosti od 200 miliona dolara.

Senada je jedno vreme radila i za Donalda Trampa sredinom 2000-tih, a milijardera je opisala kao "neverovatno profesionalnog".

Donald Tramp, Foto: AP
Donald Tramp, Foto: AP

"Trump je vrlo strog, ali korektan i fer", rekla je Senada i dodala: "Svi koji se kod njega pokažu da znaju da rade, mogu uspeti. Trampu je bitan samo uspeh i krajnji rezultat, bez obzira da li se radi o muškarcu ili ženi".

U jednom intervjuu Senada Adžem je rekla kako je Tramp uvek radio na osnaživanju žena i da ih nije nikada vređao seksistički.

"Došla sam iz Sarajeva, koji je tada bio u ratnom stanju u SAD i bila sam zahvalna što mogu da radim, tako da sam cenila priliku koja mi se pružila. Trudila sam se maksimalno da dođem u poziciju u kojoj se sada nalazim.Kada sam radila za njega nikada se nije ponašao seksistički. On je znao da moramo da izgledamo besprekorno i učtivo, jer kad radite u takvom okruženju to se od vas i očekuje", kazala je.

"On se nikad nije ponašao ružno prema ženama. Osnaživao je žene direktorke, ali i žene u celoj kompaniji", priseća se.

Voditelj je takođe upitao Senadu šta misli o stavovima Donalda Trampa o imigraciji i izbeglicama. Tramp je u više navrata naglašavao da imigrantima treba zabraniti ulazak u SAD.

"Ja sam došla sam u SAD 1996. godine. Bila sam sama, otac mi je poginuo tokom rata u Sarajevu. Naporno sam radila, da dođem gde sam sada. Od Donalda Trampa sam mnogo naučila, jer je on sjajan biznismen. Kada sam dolazila ovde, sve papire sam uradila po zakonu, ali nije mi bilo lagano", kazala je Adžem.

Senada takođe nije otkrila da li će svoj glas dati Trumpu na predstojećim predsedničkim izborima u SAD-u."Biću pravi diplomata. Neću vam to reći, jer imam mnogo klijenata koji su na strani i republikanaca i demokrata ", rekla je kroz smeh Adžem.Za kraj progovorila je i brutalnim napadima koje Tramp vrši iz dana u dan prema svojim protivkandidatima u borbi za Belu kuću.

"Tramp nije politički korektan. Sve što smo videli dosad govori nam da je agresivan. On je klasični poslovan čovek i svakog vidi kao rivala i tu je da pobedi", rekla je za kraj Adžem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track