Bosanski burek
Foto: Shutterstock

Ručak

Bosanski burek

Recept dana -

Sastojci:- 500 g mekog brašna- 260 ml mlake vode- 15 g soli- 1 kašika uljaFil:- 1-2 kašike ulja- 1 glavica crnog luka- 500 g mlevene govedine ili junetine- 1,5 kašičica soli- 1/2 kašičice mlevenog biberaI još: 120 ml uljaPriprema: Umesite testo i dobro ga izradite. Oblikujte osam loptica. Sipajte u posudu 120 ml ulja, uvaljajte loptice i neka u njemu odstoje sat vremena. Na zagrejanom ulju popržite sitno iseckan luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso, so i biber, pa sve to izdinstajte i ohladite. Na nauljenoj radnoj površini rukama rastanjujte testo tako da bude što tanje (prstima rastanjujte krajeve). Naneti 1/8 fila na duži kraj i uviti u rolnu, pa burek smotati u oblik puža. Ispeći ga i poslužiti s jogurtom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track