BOŽOVIĆ ISPROZIVAO NAPADAČA PARTIZANA: Božinov priča o penalu uz Brenu i Cecu!
Foto: Crvenazvezdafk.com

Grof u svom stilu

BOŽOVIĆ ISPROZIVAO NAPADAČA PARTIZANA: Božinov priča o penalu uz Brenu i Cecu!

Fudbal -
Trener Crvene zvezde Miodrag Božović imao je zanimljivo izlaganje na konferenciji za medije pred večiti derbi sa Partizanom.

Trener Zvezde je rekao da, bez obzira na veliku bodovnu razliku, nema favorita u 150. večitom derbiju i našalio se da bi najbolje bilo da utakmice počne penalom za Partizan i na taj način završi priča o tome kako nije dosuđen već 21 godinu.

"Normalno, očekivanja su da nastavimo pobednički niz i stvaramo nove rekorde, iako se radi o Partizanu. U derbiju nema favorita, nikada ga nije bilo, bez obzira na tabelu. Partizan je naš najveći protivnik, veliki izazov", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Crnogorskom treneru zasmetale su priče da je večiti derbi važniji od titule, kao i to što Partizanu u duelima sa Crvenom zvezdom nije sviran penal 21 godinu.

"Vidim da se stvara atmosfera pobeda ili smrt, ali ovo je samo fudbal. Partizan ne osvaja prvenstvo ako pobedi. Slažem se da svake godine Partizan dobije derbi, a mi uzmemo titulu. Zamislite dođe Božinov iz Bugarske, gde je slušao Brenu, Cecu i priča o penalima i derbiju. Najpametnije da sutra Glođović počne utakmicu sa penalom za Partizan", rekao je Božović.

Prema njegovim rečima sadašnja situacija podseća na prvi ovosezonski meč, kada je Crvena zvezda slavila sa 3:1.

"Partizan je bio u odličnoj situaciji, sjajne rezultate pravio u Evropi, mnogo bolji od nas su bili, pa smo mi pobedili. Odlučiće mirnoća, ko bude hladniji. Ne stvaramo sebi pritisak, čak i da izgubimo imaćemo čak 26 bodova prednosti. Kada osvojimo titulu ovaj derbi niko pominjati neće".

Božović je dodao da najveća opasnost crveno-belima preti od Saše Ilića i Nemanje Mihajlovića.

"Došli su im Everton i Gogua, koji nikada nije čuo za Zvezdu. Tu su još Stevanović, Božinov, Ilić, kome čestitam što će odigrati rekordni 26. derbi, pa Mihajlović, koga sam hteo da dovedem u Rostov. Ali, uz dužno poštovanje, najviše zavisimo sami od sebe"

On je dodao da ima tri dileme za sutra, kao i da su igrači svi zdravi, a potom je iskoristio još jednu priliku da se našali.

"Prehladila nam je radnica u administraciji. Nadam se da će se oporaviti do derbija", svom stilu je izjavio popularni "Grof".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track