Istraga u toku

Božović: Ko je Šariću dostavljao informacije iz policije?

Crna Hronika

Autor:

Da li je Darko Šarić obezbeđivao pripadnicima MUP-a stanove, da li im je obezbeđivao privatna putovanja, letovanja i zimovanja, pita državni sekretar MUP Srbije

Vladimir Božović, Mini-intervju, Srpska napredna stranka, Tomislav Nikolić,

BEOGRAD - Državni sekretar MUP-a Srbije Vladimir Božović najavio je danas istragu o tome ko je iz službi bezbednosti klanu odbeglog narko bosa Darka Šarića dostavljao informacije i istakao da je to najteži oblik korupcije - prodavanje državnih i službenih tajni, i akcija policije.

"Da li je neko iz MUP-a bio u dosluhu i dojavljivao određene poverljive informacije njemu ili njegovim saradnicima, da li je bio na nekom platnom spisku, da li je Darko Šarić obezbeđivao pripadnicima MUP-a stanove, da li im je obezbeđivao privatna putovanja, letovanja i zimovanja, dakle, to su stvari vrlo ozbiljne", rekao je Božović.

Beogradski mediji su 2010. godine pisali o vezama Dačićevog šefa kabineta Branka Lazarevića sa Šarićevom firmom. Naime, tada je objavljeno da je Lazarevićev šurak, izvesni Nikola Dimitrijević, kupio poljoprivredni preduzeće Mitrosrem u čijem su Upravnom odboru bili Šarićevi najbliži saradnici Zoran Ćopić i advokat Andrija Krlović. Božović koji je kadar Srpske napredne stranke, najavio je da će biti ispitano i kako je Šarić dobio državljanstvo Srbije, koje je tražio 2005. godine i dobio ga dok je ministar unutrašnjih poslova bio potpredsednik Demokratske stranke Srbije Dragan Jočić.

Božović, koji je tokom Jočićevog mandata bio generalni inspektor MUP-a Srbije, tada kao kadar Srpskog pokreta obnove, istakao je da sada postoji jaka politička volja da se reši slučaj Šarić.
"Ne mogu da zamislim činjenicu da bilo ko iz Vlade može da štiti odbeglog narko bosa, to ne bi predstavljalo samo razlog da padne Vlada, nego da onaj ko bi iz takve Vlade bio u nekoj vrsti podrške Šariću mora za to krivično da odgovara, jer se radi o ozbiljnom i teškom krivičnom delu", rekao je Božović. Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je juče u Podgorici da se steže obruč oko Šarića i da je sledeći korak njegovo hapšenje.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (57)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Stevan savic

  Stevan savic

  Ako se dobro sećam, Vi ste u to vreme bili generalni inspekktor MUP-a, pa mislim da ste Vi najmerodavnija osoba koja nam može dati odgovor !

  104 Odgovori 
 • Stevan savic

  Stevan savic

  Pa gospodine Božoviću, čim znate da je neko davao informacije sigurno znate i ko je ! ! !

  92 Odgovori 
 • revolucionar

  revolucionar

  Pazi ovog preletaca kako je sad i njemu stalo da iskoreni korupciju u policiji. Kad je bio generalni inspektor MUP-a lomio je vratove policajcima koji su delili cuske ulicnim dilerima i dripcima jer je to prekoracenje ovlascenja, ali zato sad primecuje da je Saric tada imao jake veze u policiji. Cuti i pokrij se usima.

  79 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Glupost

  Glupost

  Pa takvi kao što si ti doveli su nas dovde. Sve znate da kritikujete, a kad treba dati predlog onda njorite i iščuđavate se!

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rezolucija o Šešelju nema nikakav značaj i biće zaboravljena za dva dana Rasim Ljajić ministar u vladi srbije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!