BRAT DRŽAVNOG SEKRETARA UHAPŠEN ZBOG DROGE Jablanović za Kurir: Ne pričam s bratom!
Foto: Miloš Miškov

Marko Jablanović pao u vladinom vozilu

BRAT DRŽAVNOG SEKRETARA UHAPŠEN ZBOG DROGE Jablanović za Kurir: Ne pričam s bratom!

Politika -

Rođeni brat Aleksandra Jablanovića, nekadašnjeg ministra u vladi Kosova, uhapšen u službenom„audiju“ nakon rutinske kontrole policije

KRALJEVO - Marko Jablanović zvani Divljak (34), rođeni brat bivšeg ministra za povratak i zajednice u vladi Kosova Aleksandra Jablanovića, uhapšen je nadomak Kraljeva, jer je, kako su objavili kosovski mediji, kod njega navodno pronađena određena količina narkotika.Kako Kurir saznaje, Jablanović se vozio u automobilu Vlade Srbije, odnosno u službenom automobilu Ministarstva rada, koje vodi Aleksandar Vulin, u kom, inače, Aleksandar Jablanović radi kao državni sekretar.

Patrola

Vozilo je tokom rutinske kontrole zaustavljeno na lokalnom putu u Bogutovcu u blizini Kraljeva, kada je Marko priveden.Aleksandar Jablanović je u ekskluzivnoj izjavi za naš list potvrdio da je njegov brat priveden, objasnivši zbog čega se Marko našao u službenom vozilu ministarstva.

- Nema tu nikakve tajne. Angažovao sam vozača da se nađemo na pola puta, u Kragujevcu, da mi donese torbu s dokumentima koju sam zaboravio i čiste stvari, pošto ja u Beogradu radim, a supruga mi je u Leposaviću.

Međutim, moja snaja je u međuvremenu imala zdravstvenih problema i krenula je s mojim vozačem kod lekara, jer je ona iz Kragujevca i tamo ima karton. S njom je pošao i moj brat, a ja za to nisam ni znao. Meni je vozač u Kragujevcu predao moje stvari koje mi je poneo, a u povratku ka Kosovu zaustavila ih je policija, kada je moj brat i priveden. Njemu je određen policijski pritvor dok se ne izvedu dokazi kod tužioca - objašnjava Aleksandar Jablanović za Kurir.Ne pričam s bratomNa pitanje da li zna zbog čega je Marko uhapšen i da li su tačni navodi kosovskih medija da je kod sebe imao drogu, Aleksandar je kazao da ne zna za to.

- Ne znam, nemam pojma čime se moj brat bavi. Mi jesmo rođena braća, ali nismo baš u najboljim odnosima - konstatovao je ovaj političar.Kako Kurir saznaje iz izvora bliskog istrazi, kod Marka Jablanovića u trenutku hapšenja u Bogutovcu nisu pronađeni narkotici, ali je on priveden zbog sumnje da je povezan s preprodajom droge, na osnovu informacija koje je policija dobila od drugih osoba.

Aleksandar Vulin za KurirU MOM MINISTARSTVU NEMA ZAŠTIĆENIHAleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izjavio je sinoć za Kurir da hapšenje Marka Jablanovića nema nikakve veze s ministarstvom na čijem je on čelu.- Naredio sam istragu o upotrebi spornog vozila čim sam dobio informaciju da je u medijima objavljeno kako je u jednom od njih neko uhapšen. Koliko sam obavešten, uhapšeni nije radnik ministarstva i u vozilu ministarstva nije pronađeno ništa nezakonito, a hapšenje nema nikakve veze s Ministarstvom rada. U svakom slučaju, nećemo dozvoliti da nam bilo ko kvari ugled našeg ministarstva. Kod mene nema zaštićenih - rekao je Vulin.E.K.

S. Vojinović - A. Bečić

Foto: Miloš Miškov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja