BRUKA VEKA: Šef sindikata policije glumio saobraćajca i naplaćivao kazne!

Policajac Dejan Đukić (39) uhapšen zbog zloupotrebe

BRUKA VEKA: Šef sindikata policije glumio saobraćajca i naplaćivao kazne!

Crna Hronika -
Šef Jedinstvenog sindikata policije, obučen u civilnu garderobu, na auto-putu zaustavljao vozače pokušavajući da ih prevari za pare

SREMSKA MITROVICA - Sramota!Policajac Dejan Đukić (39) iz Kraljeva, predsednik Jedinstvenog sindikata policije, uhapšen je jer je pijan zaustavljao automobile na auto-putu i od vozača tražio novac. Đukić je bio obučen u civilnu garderobu, a od trojice vozača koje je pokušao da prevari uzeo je ukupno 500 dinara!Bio pijanĐukić je uhapšen u četvrtak uveče na području Sremske Mitrovice, a na teret mu se stavlja zloupotreba službenog položaja.- Đukić je na auto-putu, iza naplatne rampe kod Sremske Mitrovice, zaustavljao vozače predstavljajući se kao saobraćajac. Nije bio u uniformi, ali koristio je službeni policijski automobil. Prema dosadašnjim saznanjima, u četvrtak je od trojice vozača pokušao da uzme pare. Prvi mu je dao samo 500 dinara, koliko je čovek u tom momentu imao. Drugi novca nije imao, iako mu je on tražio da se dogovore. Vozač je tražio da mu napiše prijavu. Kad je naišao na trećeg vozača, on je odlučio da ga prijavi. Ispostavilo se da je Đukić bio pijan - saznaje Kurir od izvora bliskog istrazi.Pritvor do osam danaU Policijskoj upravi Sremska Mitrovica potvrđeno nam je da je Đukić uhapšen.- Moguće je da postoje još neki vozači koji ga nisu prijavili, ali zasad imamo samo te tri prijave. Nakon policijskog zadržavanja izveden je pred sudiju, koji mu je odredio pritvor do osam dana - rečeno nam je u sremskomitrovačkoj policiji.Kako saznaje Kurir, Dejan Đukić važi za čoveka direktora policije Milorada Veljovića.- Veljović je Đukiću oduvek davao podršku. Kada je osnovao Jedinstveni sindikat Srbije iz Direkcije policije dobio je službeni automobil na korišćenje, iako taj sindikat ima svega 300 članova - kaže naš izvor. Prema rečima našeg sagovornika, Đukić ovaj automobil koristi i u privatne svrhe.Častio se sa 80.000- Plus je dobijao 20 odsto na platu da ne priča mnogo. U Kraljevu je radio kao policajac za pratnju vozova. Međutim, šest-sedam godina, otkako je u sindikatima, nije radio, a živeo je u jednom hotelu na Bežaniji - dodaje naš izvor, dodajući da je u decembru, za vreme štrajka policajaca, Đukić sam sebe sa sindikalnog računa častio sa 80.000 dinara zbog “uspešno vođenog štrajka„. Inače, Đukić je JSP osnovao pre devet meseci, kada je izbačen iz Nezavisnog sindikata policije, gde je bio predsednik.- Tada smo protiv njega podneli krivičnu prijavu Višem sudu u Kraljevu zbog malverzacija, jer je od sindikata uzeo 11.000 evra. Tada je izbačen iz NSP - izjavio je za Kurir Veselin Nikolić, predsednika Izvršnog odbora NSP.

Odabrano društvo... Bogdan Pušić bio je gost kod Đukićevog JSP
Odabrano društvo... Bogdan Pušić bio je gost kod Đukićevog JSP

Zaseda kod naplatne rampe... Pre nego što je uhapšen, Đukić je od trojice vozača tražio pare
Zaseda kod naplatne rampe... Pre nego što je uhapšen, Đukić je od trojice vozača tražio pare

Odmah smenjenZbog podizanja krivične prijave protiv predsednika Jedinstvenog sindikata policije Dejana Đukića održan je hitan sastanak Predsedništva ovog sindikata. Odlučeno je da se Đukić smeni sa svih funkcija u sindikatu do okončanja krivičnog postupka - rekao je za Kurir novoizabrani predsednik JSP Goran Dimitrijević.

Slučaj BarbulovVelimir Barbulov, bivši predsednik Nezavisnog sindikata policije i zamenik načelnika policije u Kikindi, priveden je prošle godine u Novom Sadu pošto je u službenom automobilu odbio da se zaustavi policijskoj patroli.- I Barbulov je tada duže vreme koristio civilno vozilo, mimo pravila službe i bez dozvole, „kontrolišući saobraćaj“ na putu prema Kaću i uzimao mito od naivnih vozača. Ali tada je imao „dilove“ sa šefovima iz vrha, te se to zataškalo - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track