Čanak: Novim Sadom i Vojvodinom se trguje

Politika

Autor:

Drugim rečima, vladajuća većina se nije okupljala oko fotelja i tako nečeg, već oko konkretnih projekata za Novi Sad kojima treba da se suprostavi ekonomskoj krizi, nezaposlenosti i svim teškoćama kroz koji Novi Sad prolazi, rekao je lider LSV

Čanak: Stigle nam investicije

NOVI SAD - Pregovori o formiranju nove vladajuće većine u Novom Sadu odraz su partijske diktature iz Beograda i još jedna potvrda da se Novim Sadom i Vojvodinom trguje i potkusurava, izjavio je danas lider LSV Nenad Čanak.

Čanak je rekao da ne razume šta se dogodilo u prethodnih mesec dana, zato što je, kako je naveo, i sadašnja vladajuća većina formirana nakon dugih razgovora oko toga šta treba u Novom Sadu da se uradi.

"Drugim rečima, vladajuća većina se nije okupljala oko fotelja i tako nečeg, već oko konkretnih projekata za Novi Sad kojima treba da se suprostavi ekonomskoj krizi, nezaposlenosti i svim teškoćama kroz koji Novi Sad prolazi", rekao je Čanak.

On je dodao da mu je nejasno koje to nove projekte nudi eventualna nova vladajuća većina, a da će biti bolji od dosadašnjih.

Čanak smatra da "tako kratkovida politika neće dugo trajati" i ponovio da je siguran da se radi o političkom nalogu iz Beograda.

Komentarišući saopštenje Gradskog odbora URS-a povodom izjave predsednice Gradske skupštine Aleksandre Jerkov da bi ukoliko dođe do promene vlasti trebalo da reaguju istražni organi, Čanak je na ironičan način podsetio da URS nije prešao censuz na lokalnim izborima u Novom Sadu rekavši:

"Siguran sam da će te primedbe odbornici URS -a izneti na prvoj narednoj sednici Skupštine Novog Sada", rekao je Čanak.

Lider LSV je u tom kontekstu komentarisao i ekspoze premijera Ivice Dačiha, rekavši da će on po svoj prilici pokušati da pomiri sve moguće suprotstavljenosti na teritoriji Srbije, što je, smatra Čanak, nemoguće.

Ozbiljniju ocenu, međutim, dodao je, moći će da da tek nakon prvih dela i poteza nove vlade.

"Ako je prvi potez promena vlasti u Novom Sadu, onda mislim da se ne treba držati ekspozea kao pijan plota i da će Ivica Dačić raditi potpuno druge stvari", zaključio je lider LSV.

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Tagovi

Komentari (32)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • U IME NARODA I PRAVDE !!!

  U IME NARODA I PRAVDE !!!

  U IME NARODA I PRAVDE .... Dokle će ova Srbija dozvoljavati gubitnicima da se ponašaju kao pobednici, da se ljudi koji su jedva prešli cenzus pitaju kao da su lideri, dole će ova sSrbija u ime KVAZIDEMOKRATIJE trpeti ovakve poput Čanka i njemu sličnih što bi u svakoj iole normalnoj državi bilo žestoko sankcionisano ... odakle pravo kabadah ... više ijama da rade šta žele, ignorišu Zakon sada da dele nekom pravdu ... ko je on da u ime cele Vojvodine govori o NEKAKVOJ DIKTATURI ... E pa gospodine Čanak zaista si preterao.

  61 Odgovori 
 • Novosađanin

  Novosađanin

  Narod traži promene.Treba pokrenuti inicijativu za zabranu LSV-a kao glavni remetilački faktor u Vojvodini.

  60 Odgovori 
 • djole t

  djole t

  Ma nisu to diktatori, to su klero-fašisti. Drži se ti Čanak tvog kumašina Opačića.

  50 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Mihajlo

  Mihajlo

  Ceovece znas li ti sta pricas. Ali ne srdi se bice svima bolje kada se vlast u novom sadu promeni. Jedva cekam.

  -1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Za Srbiju je veoma važno pitanje prava i položaja nacionalnih manjina i njihova integracija u društvo Maja Gojković predsednica Narodne skupštine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!