Čanka osuditi za nasilje
Foto: Tanjug

Reagovanje političara

Čanka osuditi za nasilje

Politika -
Raspitao sam se kod nadležnih organa kao predsednik Skupštine i obavešten sam da je istraga u toku i da je Nenad Čanak i više nego aktivno učestvovao u tome, kaže predsednik srpskog parlamenta Nebojša Stefanović

BEOGRAD - Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije, izjavio je za Kurir da je istraga o slučaju Čanak u toku i da čeka čeka rezultate. - Ovo je potpuno skandalozan događaj. Raspitao sam se kod nadležnih organa kao predsednik Skupštine i obavešten sam da je istraga u toku i da je Nenad Čanak i više nego aktivno učestvovao u tome. Insistirao sam da nadležni organi što pre izađu u javnost sa činjenicama. Da neko sa svojim telohraniteljima tuče čoveka....to mi je najstrašnije, rekao je Stefanović.

Inače, poslanici Skupštine Srbije i pojedini ministri, koje je je Kurir danas kontaktirao, osudili su brutalni napad Nenada Čanka, narodnog poslanika i lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, i njegovih telohranitelja na Pavla Lešanovića (47) ispred kafane "Tako je suđeno" u Novom Sadu, koju drži Dača Ikodinović. Oni su jedinstveni u oceni da za ovakav potez lidera LSV nema opravdanja i da za to treba da odgovara pred zakonom.

Vladimir Ili

ć, šef poslaničke grupe URS

Stid me je Čanka

- Ukoliko je to tačno, to je apsolutno neprihvatljivo ponašanje! Koji god da su motivi, takvo ponašanje je za svaku osudu. Političari moraju da imaju takta u ophođenju sa građanima....Sramota me je što smo kolege.

Branko Ru

žić, šef poslaničke grupe SPS

Nadležni da reaguju

- SPS nikada nije blagonaklono gledala na bilo koji vid nasilja. Nemam podatke o tom slučaju niti mi Čanak ostavlja utisak nekog ekstremiste u tom smislu. Medijska pompa nije potrebna već da nadležni organi odrade svoj posao.

Dubravka Filipovski, zamenik

šefa poslančke grupe NS

Zgrožena sam

- Ako je to tačno, ma koji da su bili motivi, jer opravdanja za tako nešto nema. Osuđujem ponašanje Nenada Čanka. Narodni poslanik mora da radi u interesu građana. Nadležni organi da ispitaju taj slučaj.....zgrožena sam! Bila sam zgrožena i kada je bahato vozio sanke kroz grad, ali ovo....

Goran Kne

žević ministar poljoprivrede

Šokiran sam

- Šokiran sam ovim što sam čuo. Prosto ne mogu da verujem. Ali ipak razumećete, iz svog sopstvenog iskustva više komentara mogu da dam dobijem zvaničnu potvrdu celog događaja. Ako je to tačno to je stvarno skandal. Znajući Nenada, prosto ne mogu da poverujem. Mora sve da se ispita.

Mileta Poskurica, poslanik SNS

Pokazao je pravo lice

- Ovo je neprijatno iznenađenje za mene. U opusu njegovog političkog delovanja moglo se naslutiti da je kadar bilo šta da uradi, ali da se posluži nasiljem, najodvratnijim uvredama, psovkama....To je veliki problem. Niko nema pravo da nekom drugom nanosi bol. Čanak je ponizio sebe u očima javnosti. Pokazao je pravo lice.

Slavica

Đukić Dejanović, ministarka zdravlja

Umeo je verbalno da zastrašuje

- Krajnje osiono ponašanje. To treba ispitati, a oni koji su učestvovali u fizičkoj agresiji moraju da odgovaraju. Čanak je umeo nekad verbalno da deluje zastrašujuće, ali nikad nije uradio ništa slično.

Maja Gojkovi

ć, poslanica NP

Ne sumnjam da je to uradio

- Uopošte ne sumnjam da je to i uradio. Ima nešto nasilno u sebi. Pravi izazov za pravosuđe. I parlament da oduzme imunitet ako dođe do procesuiranja nasilnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track