Srbijo, da li smeš?

Čanku preti 10 godina zatvora!

Politika

Autor:

Advokat Borivoje Borović tvrdi da je lider LSV počinio krivično delo nasilničkog ponašanja zbog kojeg bi mogao i celu deceniju da robija

Nenad Čanak, Pavle Lešanović, napad, krivično delo,

Mogao b i uskoro štap da šeta po zatvorskom krugu

BEOGRAD - Govori tiho i nosi štap sa sobom.
Lider LSV Nenad Čanak, koji je preksinoć zverski pretukao štapom Pavla Lešanovića ispred kafane „Tako je suđeno“ u Novom Sadu, izvršio je, prema rečima uglednog advokata Borivoja Borovića, krivično delo nasilničkog ponašanja za koje je zaprećena zatvorska kazna do 10 godina zatvora, s obzirom na to da je reč o lakšim telesnim povredama.

- Da je reč o običnom čoveku, policija bi ga već odvela u pritvor, a ovako... Meni sve ovo liči na onaj slučaj Šešelja i advokata Barovića. Bojim se da će ovo proći isto. Jednostavno, policija zazire od političara - kaže Borović.

Poznati advokat Toma Fila kaže da, ukoliko se utvrdi da se sve desilo tako kako tvrdi oštećeni, Čanku treba ukinuti imunitet kako bi odgovarao za svoja dela.

- To nije uvreda ili kleveta, to je nasilničko ponašanje. Ne znam odakle mu ti telohranitelji, uostalom, telohranitelj je tu da zaštiti osobu koju čuva, a ne da unaokolo bije. Ovo je strašno - kazao je Fila.

REAGOVANJA POLITIČARA


„Biografija“ Nenada Čanka

Nenad Čanak je, podsetimo, već poznat po brojnim incidentima.
- Odmah posle petooktobarskih promena on je, vozeći pod dejstvom alkohola svoju ‘’bebicu’’, motor „honda“, pri brzini od 135 kilometara sleteo s puta kod Sremske Mitrovice, gde se i teško povredio.
- Decembra 2009. Čanak je u noćnim satima sumanuto vozio motorne sanke kroz grad.
- Kum Nenada Čanka je Nenad Opačić, koji je osuđen kao glavni organizator prodaje droge u Novom Sadu i koga povezuju sa „zemunskim klanom“.

Čanak u „finom“ društvu

Čanak voli da banči po kafanama u društvu mlađih i polugolih devojaka. Na fotografiji do koje smo došli je izvesna Teodora Mijušković, igračica iz Nove Pazove.

- Ta fotografija je nastala na Pagu, gde smo se Nenad i ja upoznali. Neću više ništa da vam kažem - rekla je ona.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (76)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Jeci

  Jeci

  Da se ne lazemo, vece su sanse da ja dobijem na lutriji nego da on ode u zatvor.

  110 Odgovori 
 • gospodincic

  gospodincic

  Canak je politicku karijeri, zamenio kafanskom,Cetvorica tuku, jednog,bas "muski".Izgleda, da mu se zivot sveo na jelo. pice i hvatanje devojaka.Odvratno,,,,

  82 Odgovori 
 • 1961

  1961

  ...ne treba da mu preti robija, nego da bude sigurna robija... mada kakvo nam je sudstvo ovo bi moglo kao slucajno da zastari...

  71 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Vladan

  Vladan

  Nema opravdanja za bilo kakvu vrstu nasilja koje se nažalost dešava svakodnevno na našim ulicama. Ipak je ovaj slučaj do te mere ispolitizovan da se stvarno graniči sa imbecilnošću. Većinu komentara kao da su pisali pacifisti, mirotvorci, fini i uzorni građani. U stvari se radi o animozitetu prema jednoj osobi i političkoj opciji. Svi su ... više svedoci, istražitelji, sudije. I nemojte porediti "poslanike" čak i po neke ministre sa ovom pričom. Mislite da je Čanak ne zna to. Ali radi se o njemu i navodnoj "izjavi" a vezano za nešto "beogradsko"pa još..... pa da je iz NS onda bi bio "novosadsko..." šta li već. Ima takvih baraba i u NS koliko hoćete. I šta stvarno nije jasno ?

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Nikada nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti razmatramo tu mogućnost Slavenko Terzić ambasador Srbije u Rusiji

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!