Cecini milionski transferi

Crna Hronika

Autor:

BEOGRAD - Folk pevačica na tapetu države! Spisi predmeta protiv Svetlane Ražnatović, osumnjičene za nezakonito prisvajanje novca od prodaje fudbalera, nalaze se u tužilaštvu na razmatranju, izjavio je sinoć portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić„. Istraga je trajala veoma dugo. Rađena su vrlo kompleksna

Svetlana Ražnatović, Lidija velickovic,

BEOGRAD - Folk pevačica na tapetu države!
Spisi predmeta protiv Svetlane Ražnatović, osumnjičene za nezakonito prisvajanje novca od prodaje fudbalera, nalaze se u tužilaštvu na razmatranju, izjavio je sinoć portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić. „Istraga je trajala veoma dugo. Rađena su vrlo kompleksna i složena veštačenja. Spisi predmeta su u tužilaštvu na razmatranju“, rekao je Zorić.

Iako je nacrt optužnice protiv Svetlane Ražnatović i njene sestre Lidije Veličković-Ocokoljić napisan još pre dva meseca, optužnica još nije podignuta. Svetlanu Ražnatović i njenu sestru Lidiju nacrt optužnice tereti da su nezakonito prisvojile više od četiri miliona nemačkih maraka i oko 3,5 miliona američkih dolara od prodaje fudbalera FK Obilić stranim klubovima.

Njena sestra Lidija Veličković-Ocokoljić, zaposlena kao sekretarica u Obiliću, pomagala joj je u tome, navodi se u nacrtu optužnice. Kako je navedeno, njih dve su u tu svrhu koristile račune u bankama u Srbiji, Makedoniji, Mađarskoj i na Kipru, a deo novca isplaćivan im je i u gotovini.


(R.E.N.)

Držala i vatreno oružje
U nacrtu optužnice pominje se i delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Svetlana Ražnatović je, navodi se, držala vatreno oružje u većim količinama - sedam pištolja, tri revolvera i jedan prepravljeni signalni pištolj. Ovaj dokument bivšu predsednicu FK Obilić i pevačicu novokomponovane muzike takođe sumnjiči za nedozvoljeno posedovanje oružja.


Sporne prodaje fudbalera:

*Miroslava Savića u grčki Aris (800.000 maraka)
*Saše Vicikneza i Zorana Rankovića u kineski FK Šangaj (400.000 dolara)
*Dragana Šarca u Austriju iz Beča (1.750.000 maraka)
*Vladice Ćurčića i Seada Salahovića u FK Alamija iz Vladikavkaza, Rusija (220.000 dolara)
*Nikole Lazetića u turski Fenerbahče (6.000.000 maraka)
*Milorada Koraća i Saše Kovačevića u Erzurumsport iz Turske (750.000 maraka)
*Milana Obradovića u Lokomotivu iz Moskve (3.000.000 dolara)

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Pitanje je šta će se dalje dešavati ako nešto ozbiljno ne preduzmemo kao država protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!