Prikaži najnovije vesti
Svetlana Ražnatović, Lidija velickovic,

Cecini milionski transferi

Crna Hronika 74

BEOGRAD - Folk pevačica na tapetu države! Spisi predmeta protiv Svetlane Ražnatović, osumnjičene za nezakonito prisvajanje novca od prodaje fudbalera, nalaze se u tužilaštvu na razmatranju, izjavio je sinoć portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić„. Istraga je trajala veoma dugo. Rađena su vrlo kompleksna

BEOGRAD - Folk pevačica na tapetu države!
Spisi predmeta protiv Svetlane Ražnatović, osumnjičene za nezakonito prisvajanje novca od prodaje fudbalera, nalaze se u tužilaštvu na razmatranju, izjavio je sinoć portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić. „Istraga je trajala veoma dugo. Rađena su vrlo kompleksna i složena veštačenja. Spisi predmeta su u tužilaštvu na razmatranju“, rekao je Zorić.

Iako je nacrt optužnice protiv Svetlane Ražnatović i njene sestre Lidije Veličković-Ocokoljić napisan još pre dva meseca, optužnica još nije podignuta. Svetlanu Ražnatović i njenu sestru Lidiju nacrt optužnice tereti da su nezakonito prisvojile više od četiri miliona nemačkih maraka i oko 3,5 miliona američkih dolara od prodaje fudbalera FK Obilić stranim klubovima.

Njena sestra Lidija Veličković-Ocokoljić, zaposlena kao sekretarica u Obiliću, pomagala joj je u tome, navodi se u nacrtu optužnice. Kako je navedeno, njih dve su u tu svrhu koristile račune u bankama u Srbiji, Makedoniji, Mađarskoj i na Kipru, a deo novca isplaćivan im je i u gotovini.


(R.E.N.)

Držala i vatreno oružje
U nacrtu optužnice pominje se i delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Svetlana Ražnatović je, navodi se, držala vatreno oružje u većim količinama - sedam pištolja, tri revolvera i jedan prepravljeni signalni pištolj. Ovaj dokument bivšu predsednicu FK Obilić i pevačicu novokomponovane muzike takođe sumnjiči za nedozvoljeno posedovanje oružja.


Sporne prodaje fudbalera:

*Miroslava Savića u grčki Aris (800.000 maraka)
*Saše Vicikneza i Zorana Rankovića u kineski FK Šangaj (400.000 dolara)
*Dragana Šarca u Austriju iz Beča (1.750.000 maraka)
*Vladice Ćurčića i Seada Salahovića u FK Alamija iz Vladikavkaza, Rusija (220.000 dolara)
*Nikole Lazetića u turski Fenerbahče (6.000.000 maraka)
*Milorada Koraća i Saše Kovačevića u Erzurumsport iz Turske (750.000 maraka)
*Milana Obradovića u Lokomotivu iz Moskve (3.000.000 dolara)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir
Pošalji komentar 62 komentara