Uoči upisa

ČEKAJU SATIMA: Roditelji na mukama zbog sistematskih za đake prvake

Društvo

Autor:

Pre nego što sa decom krenu u Dom zdravlja, roditeljima se savetuje da zakažu preglede. Tako će izbeći gužvu, ali ne i višednevni obilazak ordinacija

sistematski foto rts

BEOGRAD - Uoči upisa prvaka u školu, višesatna čekanja na sistematske preglede. Roditelji se žale na lošu organizaciju, dok iz domova zdravlja savetuju zakazivanje pregleda.

Višesatna čekanja na sistematski pregled budućih đaka prvaka, stvaraju muke roditeljima, koji se žale na lošu organizaciju. Iz domova zdravlja savetuju zakazivanje pregleda.

Ovih dana put do đačke knjižice ide preko pune čekaonice. Ni ove godine roditelji sa mališanima, kako kažu, nisu pošteđeni višesatnog čekanja u pojedinim domovima zdravlja.

"Pokušala sam da zakažem jedan dan preglede i nisam uspela. Došla sam sutradan i obavila sam dva specijalistička pregleda. Ostale sam pokušala da odradim nisam uspela, kaže Jelena Sinobad. Kako je navela, čekala je po dva sata na pregled ORL specijaliste i oftalmologa, a ostala su joj još tri specijalistička pregleda.

Pre nego što sa decom krenu u Dom zdravlja, roditeljima se savetuje da zakažu preglede. Tako će izbeći gužvu, ali ne i višednevni obilazak ordinacija.

Pedijatar Doma zdravlja "Savski venac" Ruža Bajić napominje da roditelji dovode decu kod pojedinih specijalista, gde mogu odmah da obave preglede kao što je slučaj kod ORL specijaliste. "Kod ostalih, fizijatra, logopeda i oftalmologa, pregledi se zakazuju. Pregled se zakazuje u roku od nedelju dana. Čini mi se da se pregled kod stomatologa može obaviti istog dana", dodaje Bajićeva.

Pedijatar DZ "Zvezdara" Boško Pejović ističe da specijalista ORL ima obavezu da pored dece koje dođu na sistematski pregled, mora da pregleda decu koja su došla bolesna.

"Naš princip rada je da ne postoji nikakav prioritet pri dolasku. Kako ko dođe sukcesivno, tako će biti pregledan. Mislim da pošto se to radi jednom u životu, čekanje od pola sata, sat kod specilajiste, ne bi trebalo da bude veliki problem", smatra Pejović.

Zbog čekanja pojedini roditelji odlučuju da svoje mališane odvedu u privatni Dom zdravlja. Za sistematski pregled moraju da izdvoje oko 6.000 dinara.

http://www.youtube.com/watch?v=8YXDRINZuvo
>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Od početka godine je od 100.000 migranata u Srbiji ostalo samo osmoro Vladimir Cucić, komesar za izbeglice

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde