Uoči upisa

ČEKAJU SATIMA: Roditelji na mukama zbog sistematskih za đake prvake

Društvo

Autor:

Pre nego što sa decom krenu u Dom zdravlja, roditeljima se savetuje da zakažu preglede. Tako će izbeći gužvu, ali ne i višednevni obilazak ordinacija

sistematski foto rts

BEOGRAD - Uoči upisa prvaka u školu, višesatna čekanja na sistematske preglede. Roditelji se žale na lošu organizaciju, dok iz domova zdravlja savetuju zakazivanje pregleda.

Višesatna čekanja na sistematski pregled budućih đaka prvaka, stvaraju muke roditeljima, koji se žale na lošu organizaciju. Iz domova zdravlja savetuju zakazivanje pregleda.

Ovih dana put do đačke knjižice ide preko pune čekaonice. Ni ove godine roditelji sa mališanima, kako kažu, nisu pošteđeni višesatnog čekanja u pojedinim domovima zdravlja.

"Pokušala sam da zakažem jedan dan preglede i nisam uspela. Došla sam sutradan i obavila sam dva specijalistička pregleda. Ostale sam pokušala da odradim nisam uspela, kaže Jelena Sinobad. Kako je navela, čekala je po dva sata na pregled ORL specijaliste i oftalmologa, a ostala su joj još tri specijalistička pregleda.

Pre nego što sa decom krenu u Dom zdravlja, roditeljima se savetuje da zakažu preglede. Tako će izbeći gužvu, ali ne i višednevni obilazak ordinacija.

Pedijatar Doma zdravlja "Savski venac" Ruža Bajić napominje da roditelji dovode decu kod pojedinih specijalista, gde mogu odmah da obave preglede kao što je slučaj kod ORL specijaliste. "Kod ostalih, fizijatra, logopeda i oftalmologa, pregledi se zakazuju. Pregled se zakazuje u roku od nedelju dana. Čini mi se da se pregled kod stomatologa može obaviti istog dana", dodaje Bajićeva.

Pedijatar DZ "Zvezdara" Boško Pejović ističe da specijalista ORL ima obavezu da pored dece koje dođu na sistematski pregled, mora da pregleda decu koja su došla bolesna.

"Naš princip rada je da ne postoji nikakav prioritet pri dolasku. Kako ko dođe sukcesivno, tako će biti pregledan. Mislim da pošto se to radi jednom u životu, čekanje od pola sata, sat kod specilajiste, ne bi trebalo da bude veliki problem", smatra Pejović.

Zbog čekanja pojedini roditelji odlučuju da svoje mališane odvedu u privatni Dom zdravlja. Za sistematski pregled moraju da izdvoje oko 6.000 dinara.

http://www.youtube.com/watch?v=8YXDRINZuvo
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (3)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Roditelj

  Roditelj

  A o neljubaznosti osoblja bolnice od doktora do medicinskih sestara je bespotrebno i komentarisati.Moju devojčicu su rasplakali prilikom pregleda na očnom odeljenju bolnice u Jagodini.

  5 Odgovori 
 • ShmizlaBre

  ShmizlaBre

  Roditeljima se savetuje da zakazu pregled. Lepo. Samo, pre toga je potrebno pozvati broj na koji se pregledi zakazuju, a na koji se niko ne javlja ili vas stave na cekanje, jer su svi operateri zauzeti.
  Ako se kojim slucajem desi da se javi operater, sto je prosto nezamislivo, onda preglede zakazuju za minimum mesec dana.
  Zato su i uveli telefons ... više ko zakazivanje, da se "spasu" poziva pacijenata.

  5 Odgovori 
 • Padre

  Padre

  A da specijalisti zakazuju npr. subotom i nedeljom preglede za upis? Roditelji koji rade ne mogu 10x da idu od jednog lekara do drugog, cekaju i sl. Ili neka se organizuju po skolama i odvoje 2-3 dana za pregled za odredjenu skolu i gotovo.

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Padre

  Padre

  A da specijalisti zakazuju npr. subotom i nedeljom preglede za upis? Roditelji koji rade ne mogu 10x da idu od jednog lekara do drugog, cekaju i sl. Ili neka se organizuju po skolama i odvoje 2-3 dana za pregled za odredjenu skolu i gotovo.

  4 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!