Legalizacija kanabisa

Češka: Apoteke prodaju marihuanu za medicinsku upotrebu

Planeta

Autor:

Medicinska marihuana izdaje se samo na recept i namenjena je pacijentima koji boluju od raka, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze ili psorijaze

apoteka, lekovi, nestašica,

PRAG - Marihuana je od danas u prodaji u apotekama širom Češke, prema novom zakonu koji legalizuju prodaju te lake droge za medicinske svrhe.

Medicinska marihuana izdaje se samo na recept i namenjena je pacijentima koji boluju od raka, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze ili psorijaze, prenela je agencija AFP, navodeći da novi zakon ne predviđa pokriće zdravstvenog osiguranja za njenu kupovinu.

Ova članica Evropske unije od 2004. godine ima najliberalniji pristup lakim drogama u Evropi.

Oni kod kojih se pronađe do 15 grama marihuane ili uzgajaju do maksimalno pet stabiljka kanabisa, suočenbi su sa malim kaznama.

Prema nacionalnom izveštaju o narkoticima, 2011. godine je 16,1 posto stanovništva uzrasta od 15 do 34 godine potvrdilo da koristi marihuanu, što je manje nego godinu dana ranije, kada je taj procenat iznosio 20,3.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Pitanje je šta će se dalje dešavati ako nešto ozbiljno ne preduzmemo kao država protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević, koordinatorka sigurne kuće

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!