ĆIRO: Sve više se plašim Srba

Pred meč na Maksimiru

ĆIRO: Sve više se plašim Srba

Fudbal -
Bojim se da Srbija ima bolju odbranu od Hrvatske, ali mi imamo bolju sredinu i napad. Ali, nikad ne znaš kakoo će da bljesne neki manje poznati igrač, kaže iskusni trener

Hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević kaže da se pred okršaj Hrvatske i Srbije 22. marta na Maksimiru ne može predvideti pobednik, jer se nikada ne zna ko će iznenaditi i šta će se desiti tokom igre.

U objašnjavanju momenta u kom se igra meč kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo u 2014. Blažević je najpre govorio o duelu Hrvatska - Srbija 1999. godine (2:2), kada je bio selektor “šahovničara”.

"Setite se prekida zbog nestanka struje na stadionu Crvene zvezde. Srpski igrači su u sekundi zagrlili svakog mog igrača i čuvali ih. To su sportisti. O tome treba da se piše, a ne o drugim stvarima koje se dopadaju budalama koje žele da bude drugačije. Meni su tada prišla tri policajca, ali sam rekao da ne treba da me čuvaju, važno je da su moji igrači bezbedni. Kada god se setim tih dešavanja, idu mi suze na oči od sreće", istakao je Blažević za Sportnetwork.

Prekaljeni fudbalski vuk uverava da je danas naelektrisanija atmosfera nego 1999. godine.

"Sada je veća tenzija, iako bi trebalo da bude sve normalnije. Tada su mi posle eliminacije vikali “Ćiro pederu, ti si kriv”. Možda i jesam jer sam povlačio neke pogrešne procene. To mi je bio najveći poraz u karijeri, ali smo sve stoički podneli. Nisam mogao da govorim posle duela sa Jugoslavijom".

Zanimljiva je Blaževićeva analiza karaktera selektora Srbije Siniše Mihajlovića i njegove odluke da neposredno pred meč zabrani seks igračima.

"Siniša je egoista, on misli da su žene samo za njega, ali se vara. Naučio je u Italiji da se oblači, ali nije dovoljno da si lepuškast i da staviš kravatu. Siniša, ne uskraćuj to zadovoljstvo svojim igračima koje ih ostavlja u normalnom životu. To može više da im koristi nego da šteti".

Ćiro je nedavno poručio da će Hrvatska pobediti Srbiju sa 4:0, ali je promenio ploču.

"Hrvatska je favorit, ima autoritet koji Srbija još nije dostigla. Uvek smo među 10 najboljih na svetu, a vi niste imali kontinuitet. Bojim se da Srbija ima bolju odbranu od Hrvatske, ali mi imamo bolju sredinu i napad. Ali, nikad ne znaš kakoo će da bljesne neki manje poznati igrač. Svaki derbi nosi mogućnost tri znaka. Nama odgovara i nerešeno, ali smo i 1999. godine bili favoriti, pa ostali kratkih rukava. Kako se utakmica bliži početku, moj optimizam je sve manji i manji"

Blažević je objasnio i da se u Hrvatskoj prate rezultati Novaka Đokovića.

"Svi se dive Novaku. Ne mogu da verujem da se ljudi u Srbiji nisu radovali trećem mestu Hrvatske na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Mi smo prve komšije, govorimo istim jezikom, imamo puno prijatelja i treba da se vrate normalni odnosi koji odgovaraju civilizovanom životu."

Iskusni stručnjak prokomentarisao je i privođenje prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića.

"Mamić ima toliko prijatelja Srba da je to neshvatljivo. Nisam u dobrim odnosima sa njim, ali znam da je mnogima pomogao i da nije imao zlu nameru. On svima pomaže. Pa i Džaju je branio. A kad već pričamo o Džajiću, bilo mi je jako teško kada su onako postupili sa njim prilikom hapšenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track