Retoričko pitanje

ČISTA STRAST: Da li je normalno imati seks svaki dan?

Sex

Autor:

Vođenje ljubavi svaki dan nije štetno ako oba partnera uživaju i imaju istu potrebu

seks, foto shutterstock

Nema ničeg lošeg u svakodnevnom seksu sve dok su oba partnera zadovoljna, ali seks sedam ili više puta sedmično smatra se znatno češćim od proseka, koji iznosi tek nešto manje od dva puta sedmično.

Međutim, brojni parovi koji u vreme medenog meseca osećaju snažnu požudu vrlo često imaju seks svaki dan, i to je sasvim u redu. To je deo zdravog seksualnog života i odražava strast koju partneri osećaju jedno prema drugom dok žele da se bolje upoznaju.

Ali, ukoliko su partneri već neko vreme u vezi, na primer nekoliko godina, a i dalje svakodnevno uživaju u seksu, mnogi ih pitaju u čemu je njihova tajna.

Postoji nekoliko načina komunikacije u vezi, verbalno i neverbalno, a komuniciranje i međusobno povezivanje kroz seksualnu intimnost je sjajan način učvršćivanja veze među partnerima. Jedini problem nastaje kada jedan partner više ne želi toliko često da uživa u seksu koliko drugi i tada o učestalosti seksualnih odnosa treba "pregovarati".

Većina partnera u nekom trenutku veze suočava se s ovim problemom, a jasna i otvorena komunikacija je najbolji način da oba partnera budu zadovoljna i da njihove potrebe budu zadovoljene.

Drugi problem javlja se ukoliko su se partneri toliko fokusirali na seks pa ne znaju da se povežu ni na jedan drugi način. Seks može biti odličan način povezivanja, rešavanja sukoba, izvor užitka i zabave, ali on nikako ne bi trebalo da bude jedina aktivnost u kojoj oba partnera jednako uživaju i jedina njihova zajednička aktivnost.

Isto tako, ako ste sami, vođenje ljubavi svaki dan nije štetno, iako s druge strane odražava jednodimenzionalni pristup životu. U skladu s time, ako kao singl osoba često praktikuje seksualne odnose s različitim partnerima, povećavate potencijalnu izloženost riziku od nesigurnog seksa.

Bilo da ste u vezi ili sami, postoji nekoliko znakova koji mogu ukazivati da vaš svakodnevni seks nije baš zdrav i da graniči sa seksualnom ili ljubavnom ovisnošću ili pak prisilom. Ako vrlo često razmišljate o seksu, planirate svoju sledeću seksualnu aktivnost, tražite seks veći deo dana ili noći i zbog toga ne možete da se skoncentrišete na posao, učenje i dnevne obaveze, tada je to zaista problem. Ukoliko seks većinu vremena dominira vašim mislima, pa zbog toga ne odlazite na posao, zaboravljate da platite račune, provodite dosta vremena na internetu i izbegavate ostale delove života koji nemaju veze sa seksom, tada je to definitivno problem.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (8)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • HAHAHA

  HAHAHA

  Posmarajuci ljude svaki dan cini mi se da se kod nas radi o manjku sexa a ne visku ;-)))

  30 Odgovori 
 • NR

  NR

  AKO IMATE I ZNATE KOGA I KAKO DA VOLITE,
  NEMOJTE NEKI POVOLJNIJI TRENUTAK DA ČEKATE...
  SVAKI JE DOBAR TRENUTAK DA SE MAZITE,
  SAMO LEP SKRIVENI KUTAK NAĐIITE...
  JER NI JEDAN SE DAN PONOVITI NEĆE,
  I SAMO JEDNOM OVU ZEMLJU GAZITE..
  NE BACAJTE NI JEDAN TRENUTAK SREĆE...!:D

  20 Odgovori 
 • saric

  saric

  posle 18 god braka imamo sex ponekad jednom a ponekad dva ili tri puta dnevno i to uz sve obaveze koje imamo . zato neznam dali je strast ljubav zelja potreba ili sve zajedno.

  14 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Dragojlo

  Dragojlo

  Nemoj samo previse da planiras!

  1 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Šešelj je prilika da se Srbija obračuna s prošlošću Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!